Raad Zaanstad ‘met de voeten op tafel’ (en met de kaken op elkaar)

Een kersvers ‘ingekomen stuk’ bij de Raad van Zaanstad: “Verslag van het ‘benen-op-tafel-gesprek’ tussen de fractievoorzitters“.

De fractievoorzitters sturen het aan de gemeenteraad, maar die maakt het stuk meteen geheim: “Vanwege de quotes die er in het verslag staan is deze voor de raadsleden in het besloten deel van iBabs geplaast.”

Dat gesprek vond plaats op 16 mei en het ging “over een nieuwe manier van samenwerken”. Die lijkt dus heel erg op de ‘oude manier van samenwerken’. De oude bestuurscultuur kenmerkte zich onder meer door veel geheim te houden. Oude wijn, oude zakken.

Raadsleden worden gekozen om vervolgens in het openbaar te beraadslagen. Hun ‘quotes’ zijn dus openbaar. Maar in de nieuwe bestuursperiode begint de raad maar eens met lekker ‘out of the box’ te werken: laten we onze quotes maar eens geheim houden.

(Afgelopen weekend kwam gedroomde coalitie bijeen in IJmuiden. In het geheim uiteraard. Het was heel gezellig hebben we ons laten vertellen. Eén van de formateurs is oud-wethouder Dennis Straat. Zijn benen zien we hier op tafel. Dat gebeurde in 2018 trouwens.)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *