Raad Zaanstad toch weer digitaal (zonder PVV)

Donderdag 11 juni vergadert de gemeenteraad van Zaanstad toch weer digitaal terwijl al afscheid van deze problematische methode was genomen.

De raadszaal van Zaanstad is al ingericht op vergaderen op 1,5 meter terwijl ook al ‘normaal’ vergaderd werd.

De laatste digitale vergadering duurde eindeloos, sommige raadsleden waren onvindbaar (Juliëtte Rot) of werden niet gehoord (Peter van Haasen), terwijl Roland van Braam (SP) stelde dat hij door de digitale commotie verkeerd gestemd had.

De PVV kondigde aan helemaal klaar te zijn met digitaal vergaderen, het was ‘onbegonnen werk’ volgens fractieleider Peter van Haasen die op vragen van de Orkaan zegt inderdaad niet mee te vergaderen als de bijeenkomst (stemming over geheime bijlagen over de ontwikkeling van Kogerveld) digitaal wordt: “als dat besloten wordt doen wij niet mee.”

Helemaal zeker is de digitale vergadering (die wel als zodanig staat aangekondigd) nog niet volgens Van Haasen omdat het Presidium (bijeenkomst van fractievoorzitters) mogen nog anders kan beslissen.

Van Haasen: “Wij overwegen alleen weer digitaal te vergaderen als er een tweede piek zou komen van covid-19 besmettingen.”

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *