Raadhuisstraat wordt parkeerterrein

Update:

1 april
AH-supermarkt VOS in Koog aan de Zaan mag vanaf vandaag het hele stuk Raadhuisstraat tussen het viaduct de de Lindenboomschool als parkeerterrein gebruiken.

Zaanstad heeft ook de bezwaren ingetrokken tegen het illegaal in bezit nemen van het terrein aan de Raadhuisstraat als parkeerterrein.

In juli vorig jaar weigerde Zaanstad de vergunning voor het parkeerterrein dat Vos al had ingericht. Het parkeerterrein is nog steeds in gebruik door de supermarkt. Zaanstad gooit de handdoek in de ring:

“Dat extra parkeerterrein zeggen ze nodig te hebben voor de bedrijfsvoering en wij kunnen in deze moeilijke tijden geen prioritering geven aan deze handhavingsprocedure waardoor we in een patstelling en een gedoogdialoog met de ondernemer terecht zijn gekomen waarvoor op korte termijn nog geen oplossing kan worden gevonden hoewel we wel op zoek zijn naar oplossingsrichtingen zonder dat we daarvoor naar juridische maatregelen zoeken. We schalen onze inspanningsverplichting op dit dossier af.”

Vanaf 8.00 vuur vanmorgen wordt de Raadhuisstraat afgezet, de straat is vanaf dat moment niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer.

Eerder schonk Zaanstad een stuk Oostzijde – ook bij het viaduct – aan ondernemers die het nu gebruiken.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *