Raadslid van de Week: de hele raad van Zaanstad!

Alle raadsleden van Zaanstad mogen zich deze week met de felbegeerde titel Raadslid van de Week tooien (inclusief de steunraadsleden, wethouders, de burgemeester en zelfs de afwezigen). Afgelopen donderdag maakten ze er een ongedwongen feestje van, in het zicht van kerst.

In aanloop naar de raadsverkiezingen is het goed om raadsleden in het zonnetje te zetten, voor het voetlicht te brengen of in de schijnwerpers te plaatsen.

Ze verrichten hun goede werken vaak in stilte en oogsten daarvoor weinig lof; hoon op sociale media is hun deel, in de familiekring worden ze met argwaan tegemoet getreden. Ten onrechte. Zo af en toe verlaat iemand z’n comfortzone, springt over zijn eigen schaduw of denkt buiten de box. Dat verdient een onderscheiding.

De hele raad van Zaanstad!

Afgelopen donderdag zagen we de raad op z’n best, geen luchtige zaken (Hembrugterrein, Kram failliet, Baanstede/Werkom, funderingsproblemen) maar de kerststemming beheerste het beraad.

Geniet van de betoverende glimlach van Natasja Groothuismink, van Annemarie van Nieuwamerongen die geduldig moeilijke woorden aan collega’s uitlegt, de ravissante Songul Mutluer die even niet wist van welke partij Gerben Eijzinga was (Gerben – warme trui – kon er om lachen). Ook een gezellige trui bij Jan de Vries, trending topic tijdens dit beraad: wethouder Jeroen Olthof maakte er een casual Thursday van, collega Dennis Straat had de stropdas thuis gelaten.

Harm Jan Egberts zat voor in trui terwijl Harrie van der Laan eveneens casual was (hij dreigde even de pastorale sfeer te bederven door de dreigen met een motie maar liet zich door Dennis Straat geruststellen). De camera maakte van Jos Kerkhoven een artistieke profielfoto. Maikel Kat (van de fractie Kat) zat genoeglijk tussen zijn oud-fractiegenoten. Minpuntje: een jasje (net als Ruud Pauw, die volgens ons naar de topkapper op het Rustenburg moet). Backbencher Hans Kuyper was naar de eerste rij opgeschoven en stelde slimme vragen. Dat René Tuijn de stemming bijna bedierf door aan te kondigen het kort te gaan houden maar daar toch nogal wat tijd voor nodig had, zien we door de vingers.

[slideshow_deploy id=’47323′]

Brecht

Ook voor de raad van Zaanstad Bertolt Brecht (Dreigroschenoper)

Denn die einen sind im Dunkeln
und die andern sind im Licht
und man siehet die im Lichte
die im Dunkeln sieht man nicht.

Hier alle Raadsleden van de Week.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *