Radio Orkaan: Geen plek voor sportschool Westerkoog? Update: vragen aan B&W

Het buurtgebouw in Westerkoog gaat tegen de vlakte. Alle organisaties zoals buurthuis de Vuister, RTV Zaanstreek en het Sociaal Wijkteam weten waar ze aan toe zijn.

Maar sportschool Westerkoog hoort niets van de gemeente of Parteon.

Voor Hans ter Veen van sportschool Westerkoog is de toekomst onzeker. Tien jaar geleden kwam hij naar de wijk op voorspraak van de Zaanstad en Parteon. Voor de leefbaarheid in de buurt, tegen de hangjeugd en omdat er niets was voor jongeren. Wie niet kan betalen sport gratis en anders voor een zacht prijsje.

Echter, zo enthousiast als de gemeente het initiatief in 2009 omarmde, zo anders is het nu. Ter Veen weet niet waar hij aan toe is en of zijn lessen vanaf de komende zomer nog wel doorgang kunnen vinden.


Update 30 maart 2019: Juliëtte Rot van DZ heeft B&W een mailtje gestuurd met de vraag of er met de eigenaar van de sport overlegd kan worden om een plan voor de toekomst te maken. (UPDATE van UPDATE: er is contact tussen Zaanstad en sportschool.)


Een andere locatie is lastig, “fatsoenlijke ruimte is onbetaalbaar” volgens Ter Veen: “We zouden dan zeker het dubbele of drievoudige moeten betalen en de contributies enorm moeten verhogen.” Zaanstad laat de sportschool in de steek volgens Ter Veen:

“Het belangrijkste is dat er met mij gesproken wordt over hoe we verder gaan met deze club. Ik word van het kastje naar de muur gestuurd en voel me aardig voor …. gezet. Ik heb er andere woorden voor maar die zeg ik maar even niet.”

Edwin Kleiss ging langs bij Hans ter Veen in de sportschool. Beluister hier zijn reportage die hij maakte voor Radio Orkaan (de hyper- en superlokale Zaanse podcast – abonneer je nu!)

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *