RadioOrkaan: Rob Hendriks over de Zaanse pophistorie

De Zaanse pophistorie is rijk aan bands in vele genres en stromingen. De wandelende Zaanse popencyclopedie Rob Hendriks heeft deze mooie geschiedenis nu gevat in een prachtig naslagwerk: De Zaanse pophistorie 1960-2020.

Orkaankracht Edwin Kleiss las het boek en sprak met Rob af voor een interview in ‘het Zaanse Paradiso’ de Bullekerk.

Op zondag 29 november (15.30 uur) is de presentatie van het boek met livemuziek (De Kift!) in de Bullekerk.

Vanwege Corona is het alleen nog te volgen via een livestream. De presentatie is die middag in handen van niemand minder dan Hennie Huisman onder meer bekend van de band Lucifer en de hit snuitje.

De Spotify ‘Zaanse Pophistorie’ playlist van Rob die bij het boek hoort is hier te vinden

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Yvonne ten Hoope

  Wat een leuk interview! Kijk er naar uit zondag!

 • Wilfred van der Kluft

  Beste Rob Hendriks
  wat een fantastisch boek heb je gemaakt. En wat een werk heb je verricht ik weet hoe lang je er mee bezig bent geweest petje af.
  Wat een mooi resultaat als ik nog voor de klas had gestaan had ik zeker een paar exemplaren in het lokaal gelegd. Ik had ook altijd alle pop encyclopedieën van alle jaren liggen in meervoud en ook de Hit Dossiers zodat er genoeg op te zoeken viel en daar werd ook altijd goed gebruik van gemaakt. Een aanrader dus voor alle huidige muziekdocenten op de scholen in de Zaanstreek en iedereen die ook maar een beetje interesse heeft in muziek.
  Ik wens dat je en hoop exemplaren gaat verkopen fantastisch.
  Groet
  Wilfred van der Kluft

  • Lenny keylard

   Hey Rob, ik kan me nog goed herinneren hoe Rayen, Danny en ik als eerst bij jou op de radio ons eigen muziek mochten spelen. Super nerveus en hier en daar een valse noot. Maar wat een aardige man ben je, je was enthousiast en gaf ons het gevoel dat we hiermee verder konden komen. Nu ik zie dat je zo’n mooi boek heb geschreven kan ik alleen maar zeggen, wat een passie heb je voor de muziek! Ik heb altijd genoten om bij je te spelen! Ik koop graag de 2e druk!

   Groeten Lenny keylard

 • Eef Smit-Sauer

  Hallo Rob, ik heb tot 1968 in Zaandam gewoond en genoten van de festiviteiten in de Bond, Negrijn en Ons Huis.
  Ik zou graag in het bezit willen komen van het boek. Is het nog verkrijgbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *