Reageren op De Orkaan: wat wel en wat niet

Bijna 5000 12.500 keer is gereageerd op artikelen op De Orkaan. Reacties zijn welkom, mits…

Het aantal reacties varieert tussen de “0” en de 50, en de lengte wijkt ook nogal eens af. Maar eigenlijk willen we zo veel mogelijk discussie. Nadat Dichtbij.nl de reactie-optie heeft afgesloten, is het aantal mensen dat bij De Orkaan wil reageren behoorlijk toegenomen.

De laatste weken hebben we vaker reacties moeten weigeren of moeten verwijderen. De eerste keer als iemand reageert moet altijd de reactie goedgekeurd worden. Is dat eenmaal gebeurd, dan verschijnen volgende reacties meteen onder het artikel. Maar daarna kan er wel worden ingegrepen.

De regels nog even op een rijtje.

  1. Geen gescheld, racisme, beledigingen of persoonlijke aanvallen. Een algemene oproep om je fatsoen te houden bij discussies. GEEN reacties die uit HOOFDLETTERS bestaan (dat beschouwen wij als schelden).
  2. Niet off-topic of onderlinge discussies. Blijf bij het onderwerp en ga niet onderling met elkaar in discussie over zaken die niks te maken hebben met het artikel waar je op reageert.
  3. Gebruik een werkend email-adres. In principe kan je anoniem reageren – liever niet natuurlijk – maar de redactie moet wel een werkend email-adres bij de reactie kunnen zien. Die email wordt niet gepubliceerd en alleen gebruikt om over de reactie te communiceren. Wie verschillende namen gebruikt bij dat mail-adres wordt overigens door WordPress (het systeem dat wij gebruiken) als ‘spammer’ geschouwd.
  4. Geen eindeloze stroom aan reacties. Wie denkt op vrijwel elk verhaal te moeten reageren of zich permanent in een bepaalde discussie te moeten melden, kan beter zelf een website beginnen of actief worden op Twitter of Facebook.
  5. Draag bij aan de discussie: argumenten, meningen, aanvullingen. We zijn niet dol op “zal wat gekost hebben”, “werd tijd”, “wat een eikel” en andere zogenaamd bijdehante one-liners. Die belanden vaak in de prullenbak.

Reacties die niet aan de bovengenoemde voorwaarden voldoen, worden verwijderd, en bij herhaling wordt de reageerder op de “moderatie-lijst” gezet (alles moet dan per keer goedgekeurd worden) of er volgt een IP-ban (geen reacties mogelijk vanaf een bepaalde computer).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *