Recht in eigen hand: Regenpijp-overlast opgelost

Hmmm… Hoewel wij vinden dat het hier gaat om een fijn stukje burgerparticipatie, lopen we de kans beschuldigd te worden van het stimuleren van burgerlijke ongehoorzaamheid als we dat open en bloot opschrijven.

Dat doen we dus maar niet.

In Zaandam heeft een onverlaat een einde gemaakt aan de overlast die een regenpijp al maanden gaf op de hoek Westzijde – Botenmakersstraat.

De gemeente en de wijkmanager (die eigenlijk met vakantie is) ontvingen klachten, onder meer van Erik Rongen, omdat de pijp een ongewilde douche uitstortte boven de stoep, en daarmee en passant het zand tussen de tegels wegspoelde. De gemeente en de wijkmanager zeiden daaraan niets te kunnen doen omdat de gemeente geen zorgplicht heeft over de afvoer van hemelwater.

Gelukkig werd, na het plaatsten van ons artikel hierover de stoep gerepareerd, dat leverde de gemeente zelfs een warme douche op, maar de overlastgevende regenpijp bleef ongemoeid.

Tot een dappere inwoner van Zaanstad kordaat het heft in eigen handen nam: met een welgemikte tik van een lange stok zorgde hij ervoor dat de pijp voortaan zijn eigen tuin doucht.

Wij ontvingen de foto via Twitter:

En hier zie je de anonieme held dader van dichtbij…

Deel dit artikel:

6 reacties

 • R. Kreuger

  De gemeente Zaanenzo kent zijn rechten en plichten alleen als het uitkomt. Dat wil zeggen, geld oplevert.
  De regenwaterafvoer hing boven gemeentelijke grond en beschadigde gemeentelijk eigendom (stoep). Dan ook nog een zorgplicht voor de stoep. Dus hoe dan ook wel gemeentelijk pakkie aan.

 • G. Kraaier

  Geweldig. Jammer dat de gemeente voor de zoveelste keer faalt. Ze hebben meer erg in de gedempte gracht, welke trouwens ook een fiasco is.

 • Dick Marinus Sr

  Ook deze gemeente heeft zijn eigen dommen….

 • P de Bruin

  Nu maar hopen dat Erik, wijkmanager, van de gemeente op vakantie is,voor je het weet draait hij alles terug. Zo simpel is het dat een onverlaat nodig is om het “tij te keren”.

 • Kees van Buren

  Al die ophef was duidelijk voor niets. Kwamen die reageerders niet op dit idee? Of houden die alleen maar van klagen om het klagen? Gelukkig was er wel iemand die daadkrachtig was. Geen woorden maar daden. Hulde!!

 • Yvonne ten Hoope

  Zo jammer van het vroegere Zaandam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *