Rechter: Voorzaan stuurde meisje ten onrechte van school

Basisschool De Voorzaan moet een meisje van 11 dat per 7 november is verwijderd, weer op de school toelaten.

Tussen de school en de ouders is een conflict vanwege een jonger broertje dat in een lagere klas zat, maar volgens de rechter mag het oudere zusje daar niet de dupe van worden.

De ouders hadden in een kort geding geëist dat de school het meisje dat in groep 8 zit, onderwijs blijft geven. De rechter gaf ze op alle punten gelijk.

De moeder was ‘superblij’ met de uitspraak die onmiddellijk na het kort geding werd uitgesproken. Na de uitspraak kreeg ook de dochter die op de gang zat te wachten het meteen te horen. Onder vreugdetranen werden meteen haar vriendinnen op de hoogte gesteld. Op woensdag 4 december gaat ze weer naar haar eigen klas terug.

Na de verwijdering zat het meisje noodgedwongen thuis, ze zou nog maar een half jaar naar school moeten en er rond haar bestonden geen problemen.

Het meisje werd verwijderd nadat er een conflict was ontstaan tussen de ouders en de leerkracht van een jonger broertje van het meisje. De beschuldigingen waren fors maar onderzoek wees naderhand uit dat vooral gebrekkige communicatie de oorzaak was.

Ook gaat de geschillencommissie zich over de zaak buigen en zijn er onderwijsconsulenten ingeschakeld door de ouders.

Foto: Erik Esteie

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *