Rein Stuurman: een leven met vogels

ZIEN IS KENNEN! heette het boekje, in hoofdletters, en met een uitroepteken. Het boek, gemaakt door de Zaankanters Nol Binsbergen, Dirk Mooij en Rein Stuurman, verscheen voor het eerst in 1937.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Galerie Staphorsius in Westzaan is een biografie verschenen over Rein Stuurman (1900-1984) die vooral door zijn illustraties in “ZIEN IS KENNEN!” nationale bekendheid kreeg.

Historicus en auteur Henk Heijnen heeft het leven en werk van Stuurman in een tijdsbeeld geplaatst. Het boek verhaalt niet alleen van de geschiedenis van het vogelleven in Nederland, maar ook over de duizenden illustraties, boeken, kalenders en kunstwerken die Stuurman maakte.

Het voorwoord is van de hand van de Ambassadeur van Vogelbescherming Nederland Nico de Haan, die schrijft dat hij mede dankzij de illustraties van Stuurman zijn kennis over vogels kon vergaren.

Het bijna 200 pagina’s tellende boek is voorzien van vele kleurrijke illustraties, en dit met een accent op zijn vogelillustraties.

Op 14 januari 2017 om 15.00 uur wordt het boek gepresenteerd in Galerie Staphorsius, J.J.Allanstraat 287b, in Westzaan. De presentatie wordt gehouden in combinatie met een expositie van 150 werken van Stuurman, die nog niet eerder publiekelijk zijn getoond. De werken zijn in bruikleen gekregen van het Natuurmuseum Fryslân in Leeuwarden.

[slideshow_deploy id=’32189′]

 

De tentoonstelling is van 14 januari t/m 25 maart 2017, geopend op dinsdag t/m zaterdag van 9.00 – 17.00 uur, en ook op zondag 15 januari van 13.00 – 17.00.

De biografie is in de galerie verkrijgbaar en te bestellen door overmaking van € 27,90 (incl. verzendkosten) op bankrekeningnummer NL76RABO 03339 20 023 t.a.v. Kunstgalerie Staphorsius te Westzaan o.v.v. Rein Stuurman – Een leven met vogels. Vermeld ook duidelijk uw volledige adres voor de verzending.

Galerie Staphorsius viert het 50-jarig jubileum ook met de verkooptentoonstelling “Abraham en de Muze” met werk van zeventig kunstenaars die eerder in Staphorsius hebben geëxposeerd.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *