Rennen! HVC-container opent nog met OV-pas (mini-filmpje)

Rogier Swagerman dacht dat hij een ‘hack’ bij de nieuwe afvalcontainers van HVC had ontdekt: niet alleen zijn afvalpasje opende de klep van de container maar ook zijn OV-pas, de pas van de sportschool en zelfs de mobiele telefoon…

Het is ook een soort ‘hack’… alleen: hij werkt alleen deze week nog, en ook alleen maar met containers die pas geplaatst zijn.

Dit is typisch zo’n verhaal dat we beter niet hadden kunnen checken. Ongecheckt is het een veel beter artikel: “Sim Sala Bim! HVC-bak open U!” was aanvankelijk onze kop. Maar dat hebben we na contact met HVC moeten aanpassen.

Vibeke Helder (met zo’n naam kan je natuurlijk nergens anders beter werken) van HVC legt het uit:

“Wanneer we nieuwe containers plaatsen, laten we die in het begin even op een modus staan dat deze met alle passen zijn te openen. We willen er zeker van te zijn dat de containers goed werken en dat iedereen er aan is gewend. Als blijkt dat alles goed werkt, dan zetten we de container in de modus dat ze alleen zijn te openen met passen die gekoppeld zijn eraan.

De meeste containers in Oud-Koog zijn inmiddels op de modus dat ze alleen nog maar open gaan met gekoppelde afvalpassen, op een enkele na. We zullen de overige containers voor het eind van de week ook omzetten.”

Dat ‘even’ moet volgens Swagerman met een korreltje zout worden genomen, zijn OV-chipkaart opent de afvalbak al minstens een maand. Het werkt overigens niet bij alle bakken, De Orkaan probeerde een afvaldump met de Museumjaarkaart op andere plekken maar moest terug met de afvalzak naar de eigen buurt.

Hier het filmpje als bewijs:

 

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Bas Sommeijer

    Dit moeten we niet veranderen. Als je je pasje vergeten bent kan het altijd met iedere andere pas openen. Hoef je nooit meer terug te lopen of worden er geen zaken naast gezet.

    Wel een vraagje, is dit opgelost voor de kerst? Want als iedereen het kan openen + vuurwerk is vragen om problemen…

  • hans van loo

    Gemak dient de mens,want waarom voor elk wissewasje een ander pasje ?

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *