Restaurant DeVijfdeSmaak te koop

In de 4 jaar dat DeVijfdeSmaak in het pand op de historische grond van De Waakzaamheid zit, is het restaurant van Chef-kok Pjotr Rentinck en gastvrouw Marieke Verbree uitgegroeid tot een smaakmaker in de Zaanstreek.

Nu heeft het stel besloten dat het tijd wordt voor een nieuwe start, waarin ze iets meer tijd voor hun privéleven hopen te krijgen. Het restaurant staat te koop.

Op de site van Duijn Horeca Makelaars valt te lezen:

“Dit gerenommeerde Zaans restaurant is gevestigd in een van de oudste en mooiste horecapanden van Nederland met een terras op de zonzijde van s’ochtends vroeg tot s’avonds.”

Boven het restaurant kan je wonen (127m2 inclusief zolder).

De inventaris en de goodwill kosten € 79.000,- en de huur bedraagt € 3.500,- per maand.

Pjotr en Marieke
Pjotr en Marieke verwelkomden zakenmensen, toeristen, omwonenden, diverse clubs en verenigingen. Op 4 mei, na de herdenking in het Koogerpark zorgden ze voor koffie en stelden ze een ruimte ter beschikking om na te praten. Wij hopen dat de nieuwe uitbaters net zoveel hart voor eten en voor het dorp zullen hebben als zij.

De VijfdeSmaak blijft nog open tot september 2017 (dan loopt het huurcontract af).

Op de websste van het restaurant vonden wij deze korte film.

Update: net plaatsten Pjotr en Marieke dit bericht op hun Facebookpagina.

Het nieuws gaat snel…

Inderdaad hebben wij besloten om ons “kindje” te koop te zetten…
Maar laten we beginnen om onze dank en waardering uit te spreken voor alle gasten die ons bezocht hebben de afgelopen jaren en alle mooie reacties van vaste gasten, familie en vrienden die het nieuws al iets eerder gehoord hebben.

De reden voor ons besluit dat we na veel wikken en wegen hebben genomen is simpel: er is meer dan alleen werken en wij willen uiteindelijk meer tijd voor onszelf, familie en vrienden. We lazen al opmerkingen dat we dan meer en/of ander personeel aan moeten nemen… is t maar zo simpel. Het runnen van een bedrijf brengt veel meer met zich mee dan “alleen maar” koken en bedienen.

We hebben besloten om ons restaurant te koop te zetten maar dat betekent niet dat we op stel en sprong gaan sluiten. Ons huurcontract loopt tot september 2017 en tot die tijd gaan we met ons “kindje” DeVijfdeSmaak door tot het moment is dat we een geschikte koper hebben gevonden. De kans is groot dat we een passende kandidaat koper vinden omdat we een grote vaste gastenkring hebben en een financieel gezond bedrijf.

Mocht u nog vragen hebben zet ze dan op de mail, in een pb of kom lekker een hapje eten. Want zoals we altijd gedaan hebben en ook niet anders kunnen zetten wij ons tot de laatste minuut in dit geweldige restaurant voor 100% in om u te laten genieten van een heerlijke avond (of middag) uit eten.

De beslissing om te gaan verkopen was een emotionele, de beslissing om dit geheel open te communiceren hopelijk de juiste. Net zoals wij altijd open en eerlijk werken wilden wij onze beslissing graag op dezelfde manier naar buiten brengen.

Pjotr en Marieke

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Mark Damman

  Wat jammer dat ze er mee gaan stoppen. De Vijfde Smaak behoort, dankzij hun, tot de beste restaurants in de regio. Het is een visitekaartje voor de lekkerste stad van Nederland.

 • Martha Stelling

  Wat jammer!!

 • Oh, wat jammer! Ik ken De Waakzaamheid als een fantastisch gebouw met dito ambiance. Je voelt het gelijk als je binnen stapt, dat is al een ervaring van de zintuigen op zich. Iedere Zaankanter moet daar een keer gegeten hebben en de sfeer hebben meegemaakt.

 • Emmy

  Ik begrijp Pjotr en Marieke heel goed. Wat zij doen is te vergelijken met topsport en dat is moeilijk vol te houden en te combineren met een gezond familieleven. Fijn dat ze er niet per direct mee stoppen maar hun kindje netjes overdragen. Dank voor vele mooie avonden, gerechten en jullie openheid.

  • Pjotr

   Hartelijk dank voor de mooie reactie…
   Inderdaad helemaal zoals wij dat ook ervaren. Zou ook niet bij ons passen om dit “geheim” te houden.

 • Huibert Latenstein

  Ontzettend jammer dat jullie stoppen. Ik kan het zoals het beschreven staat goed begrijpen maar jullie hebben de vijfde smaak tot het beste restaurant gemaakt van de Zaanstreek. In ieder geval bedankt voor de openheid en heel veel succes in de toekomst!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *