Rijksmonument vertroeteld (kijkje achter ’t steigerdoek) 📸

Het monumentale huis aan de Zuiderhoofdstraat 115 in Krommenie (hoek Padlaan), wordt lekker in de verf gezet door Yoke Saggar-Laarman van Pigmenta Negra-Schilderingen. Het dak is rijk voorzien van houten ornamenten, dus dat is een aardige klus.

De eigenaar van het pand heeft momenteel ‘een dingetje’ met Zaanstad. Hij bewoont zelf het huis aan de voorkant en hij wil een tweede woning op het achtererf bouwen. Zaanstad heeft steken laten vallen in het vergunningstraject, werd daarvoor al door de rechter op de vingers getikt, maar strijdt door.

Maar daar gaat het nu even niet om: wat leuk om te zien wat er achter het steigerdoek gebeurt!

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Eduard de Boer

  Dat ‘dingetje’ met Zaanstad is inmiddels een gelopen race… De rechtbank stond aan onze kant, maar Zaanstad kreeg zijn zin bij de RvS.

  Een traject van 3 jaar met onwijs veel inzet en kosten, waarbij de burger wederom aan het kortste eind trekt. Een onwijs leuke ontwikkeling is ons niet gegund. Zo zonde voor ons als gezin en voor Krommenie. Onze bedoeling was een kleinschalige woning in oude stijl, passend in het totaal plaatje. Zaanstad wil het niet en probeerde alles in dit tegen te houden. Helaas uiteindelijk met succes…

  Iemand interesse in onze mooie woning? We horen het graag!

  • Josefien Gigengack-Kan

   Wat bizar. Als je ziet tegen wat voor lelijke kale muur wij aankijken en dat mocht wel. Het is niet te bevatten hoe dat werkt bij onze gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *