RIVM: twee coronadoden in Wormerland

Uit de vandaag gepubliceerde cijfers van het RIVM blijkt dat er in Wormerland twee nieuwe sterfgevallen aan corona zijn gemeld.

Daarmee komt het totaal aantal sterfgevallen in die gemeente op acht. Tussen eind maart en half april overleden ook zes inwoners van Wormerland aan corona.

Het totaal aantal sterfgevallen in de Zaanstreek is deze maand zes. In september overleden vier inwoners van Zaanstad aan corona. In juni, juli en augustus waren er geen sterfgevallen in de Zaanstreek. In de maanden daarvoor overleden 56 Zaankanters aan corona. Het totaal is nu 66.

Het aantal nieuwe besmettingen dat het RIVM vandaag rapporteerde was 81. Over de laatste zeven dagen ligt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners in Oostzaan op 471, in Wormerland op 374 en Zaanstad op 207. Landelijk ligt dat op ruim 250. Alles boven de 250 wordt als ‘zeer ernstig’ beschouwd.

Besmettingen in de Zaanstreek, vanaf 1 september
Totaal aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdensgevallen sinds maart in de Zaanstreek, het laatste cijfer is de eindstand op 15 oktober, de cijfers daarvoor geven telkens de stand per de eerste dag van de maand aan.
De eerste en tweede golf bij de sterfgevallen
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *