De Muidense wethouderRob Meerhof (PvdA) is voorgedragen door de Oostzaanse gemeenteraad als nieuwe burgemeester. Meerhof (58) is tevens voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Landschap Noord-Holland en lid van de Provinciale Staten.

In Muiden is hij thans verantwoordelijk voor wonen, milieu, havenbeleid, verkeer en vervoer. Ook was hij gedeputeerde in Noord-Holland en 23 jaar  raadslid (5 jaar fractievoorzitter) in Velsen.

De IJmuider Courant schreef toen hij in 2012 naar Muiden ging dat Meerhof “sinds vorig jaar als zzp-er op zoek was naar bestuurlijke klussen.”

Screen Shot 2014-11-04 at 23.13.21In januari van dit jaar stapte Meerhof nog op als wethouder in Muiden omdat zijn eigen PvdA hem niet steunde bij een woningbouwplan, hij was toen slechts twee jaar wethouder. Hij bleef demissionair aan omdat de verkiezingen nabij waren. Daarna trad hij opnieuw aan.

Het nieuws werd als eerste bekend gemaakt op Beeld van een Dorp en via de Twitter-accounts van Marco Olij en Peter Visser. Meerhof heeft zelf ook een Twitteraccount maar heeft daar sinds augustus geen gebruik van gemaakt.