Rode loper van Amsterdam-Noord naar Zaandam

De snelle fietsroute tussen Zaandam en Amsterdam is in Amsterdam-Noord bijna af.

Het pad ligt helemaal in de gemeente Amsterdam maar voor Zaankanters zou het een flinke tijdswinst betekenen als het af is.

Aanvankelijk zou het in september al klaar zijn, maar dat gaat niet lukken. 2016 is nu het streven.

Het stuk in Amsterdam-Noord (beginnend ter hoogte van de pont bij NSDM) tot de FEBO-fabriek (bij de sportvelden) is nu af: een rode loper.

De Orkaan fietste het stuk, we spelen het een beetje versneld af en slaan af en toe een stukje over, daarom lukt het in 30 seconden.

Dit wordt de route, het (voorlopige) einde bij de FEBO-fabriek is bij punt C op de kaart.

nwe_stuk_snelfietsverbinding

Deel dit artikel:

9 reacties

 • JN

  Er zijn wel al wat voorbereidingen getroffen voor de brug over de Meteorenvijver, zoals het weghalen van bomen op de oever van de vijver, maar verder ogenschijnlijk nog niets

  • Lucas

   Jawel, een aantal maanden geleden is er een stuk fietspad naast de busbaan onder het viadukt gemaakt. Dit is echter nog met niets verbonden, maar gaat wel onderdeel van het fietspad worden.

 • M/V

  @Redactie ik vermoed een typo in de volgende zin: “2016 is nu het streven.”
  Ik neem aan dat het 2017 moet zijn?

 • Ricardo

  Amsterdam is goed bezig. De fietspaden door de Molenwijk zijn ook vernieuwd. De Zaanse bijdrage? Een busbaan yzonder fietspad. Een hobbelig stuk fietspad langs Noorder IJ en Zeedijk Een supergevaarlijke onoverzichtelijke kruising bij de Sluispolderweg. Een ontbrekend fietspad langs de Zuiddijk. Nog een beetje werk dus.

  • Boon

   Ik kan ver met je meegaan maar een fietspad over de Zuiddijk? Eerder over de Polenburg en dan richting Peperstraat of verder Vincent van Goghstraat. Of over de DenUylbrug. Je wilt al die hardrijders toch niet over die smalle Zuiddijk.

   • Jan N

    Het fietspad langs Poelenburg tot de rotonde bij het ZMC is er in ieder geval al sinds dit jaar. Beetje onlogisch met betrekking tot oversteken af en toe maar verder een prima fietspad. En in plaats van de Zuiddijk helemaal af te rijden kun je beter afslaan naar het Kattengat en de Prins Hendrikkade affietsen.

  • Rob

   De Zuiddijk is veel te smal voor een apart fietspad en met al die zijstraten zou dat ook nog eens levensgevaarlijk worden. Als je de Zuiddijk al onderdeel zou willen maken van een fietsroute kun je beter de hele Zuiddijk omvormen tot fietsstraat met éénrichtingsverkeer voor auto’s (auto’s te gast) óf de dijk maar meteen autovrij te maken. Voor dat laatste ga je helaas geen handen op elkaar krijgen.

  • Rob

   Die kruising bij de Sluispolderweg is inderdaad dramatisch slecht. Levensgevaarlijk. En de rest van dat fietspad langs de Noorder IJ en Zeedijk verdient een grondige facelift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *