Rolstoelers testen nieuwe ZMC

Woensdag 1 maart waren de Rolstoelrijders Zaandam in het centrum van Zaandam om de rijstoel-vriendelijkheid van het centrum te testen.

Afgelopen vrijdag, 3 maart was het testteam aanwezig in het nieuwe Zaans Medisch Centrum om daar vast te stellen hoe geschikt het nieuwe ziekenhuis is voor mensen in een rolstoel.

Annemieke Goudsmit van het testteam wil in ieder geval een veiliger oversteek over het fietspad naast het ziekenhuis. Op de foto is te zien dat daar bijvoorbeeld geen zebrapad loopt.

Ook op een aantal andere punten zijn kleine verbeteringen gewenst aldus het team, maar met de meeste van deze verbeterpunten zou het ziekenhuis al bezig zijn. Initiatiefnemer Annemieke Goudsmit gaat binnenkort de verbeterpunten met het ZMC bespreken.

Rolstoelrijders Zaandam is een particulier initiatief dat ondernemers en de gemeente wil aansporen en helpen Zaandam rolstoelvriendelijker te maken. Ook wil de organisatie mensen bewust maken van de hindernissen die zelfstandige rolstoelrijders in Zaandam tegenkomen. Vanaf 1 maart 2017 test het testteam onder andere het openbaar vervoer, winkelcentra, de openbare wegen, bioscopen, fitness centra, restaurants, openbare gebouwen en de mentaliteit en hulpvaardigheid op straat.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *