Roltrappen bij Inntel-Hotel stilzetten?

De roltrappen bij het Inntel-Hotel blijven problemen opleveren. De gemeente plaatste camera’s, en laat nu een onderzoek uitvoeren. Als dat allemaal niet leidt tot verbeteringen wordt gedacht aan het “vervangen van de roltrappen door een vaste trap”.

Volgens het laatste Inverdanrapport functioneren de roltrappen bij het hotel “niet goed en probleemloos”. Dat komt volgens de gemeente “door storingen als gevolg van het aanspreken van de veiligheidsvoorzieningen, het moedwillig stopzetten (noodstopbediening) en vernielingen”.

Nadat en camera’s zijn geplaatst is het overigens minder geworden met de klachten. Maar nog steeds “staan de roltrappen regelmatig en vaak langdurig stil”.

Op de website van de gemeente heeft de roltrap zelfs een aparte vermelding gekregen.

roltrappen zaanstadDe onderhoudskosten zijn toegenomen waardoor de gemeente zich afvraagt “of de kosten (nog) verantwoord zijn.” Een onafhankelijke adviseur gaat nu eerst kijken hoe het ermee zit en “maakt een inschatting van de nog te verwachten levensduur in relatie met het beheer, onderhoud en vervanging van onderdelen.”

roltrap
De gemeente besluit:

“Het optimaliseren van de werking van de roltrappen en de bijbehorende kosten worden afgezet tegen de kosten van het vervangen van de roltrappen door een vaste trap.”

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Pieter de Vente

  De roltrappen bij Amsterdam CS naar de metro werken probleemloos. Zaanstad wilde voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en plukt daar nu de vruchten van. Het plaatsen van vaste trappen zal leiden tot minder bezoekers van de winkels op het Stadhuisplein en zal grote consequenties hebben voor de ontsluiting van het geplande cultuurcluster

 • Truus

  Misschien eens vragen aan Utrecht (Hoogcatherijne buiten) of Amsterdam (metro buiten) wat voor systeem men daar gebruikt?

 • De Orkaan

  Dagelijks reizen wij naar Utrecht. Die staan inderdaad nooit stil. (En de fietsenrekken zijn ook van veel betere kwaliteit, in Zaandam zijn ze kapot en/of gevaarlijk).

 • Esther

  Gewoon die hangjongeren aanpakken die de roltrappen continu stilzetten.

 • Ik heb in mijn leven heel wat gebruik gemaakt van stations en hun roltrappen. Dit is de enige roltrap, die niet geheel overdekt is en ik denk dat hemelwater een onderdeel van het probleem is naast die van vandalisme en sabotage. Goed dat er camera’s zijn opgehangen.

 • Hennetje

  Vaste Trap Wat als je lift niet werkt
  Die is ook een probleem !

 • ik zie voordelen, (even de oudere mensen niet meegerekend).
  We worden met de dag dikker, iedereen aan de ‘light’ producten (sukkels).
  En maar afvragen waarom we dikker worden, en rare gezondheid klachten krijgen. Ga lopen! timmer die lift dicht, en loop je volgevreten kilos er af….

  het is alleen maar positief een vaste trap!

  • Zeker geen kinderwagen gehad ooit , of gehandicapt, of een letsel en krukken nodig gehad….Echt weer iemand die oogkleppen op heeft en alleen maar aan dikkerds denkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *