Roltrappen bij Inntel-Hotel verdwijnen

Rollen deden ze niet erg vaak. Ze bleken niet tegen ‘onbeschermde gebruik in de buitenlucht’ te kunnen. Daarbij werden ze moedwillig stopgezet door middel van de noodstopknop en ook nog eens vernield.

Nadat er camera’s werden geplaatst ging het wat beter, maar die hielden de buitenlucht niet tegen. 

Helaas voor de rol-fans: de roltrappen worden vervangen door vaste exemplaren waar je zelf op en af moet lopen. Wel worden er drie ‘rustmomenten’ ingebouwd in de nieuwe exemplaren.

Binnen zes jaar zou de éénmalige investering van een vaste trap zijn terugverdiend door de besparing op beheer- en onderhoudskosten.

Eerder schreven wij dit over de niet-rollendetrappen.

Kijk maar goed. Zo was het (af en toe):

 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • cis koene

  gewoon lopen en voor `echte`slecht lopende/klimmende de lift…hoera

 • Op de gemeente site staat:

  “Waarom werken de roltrappen en de lift niet?

  De roltrappen bij het stadhuis (Noordschebos) en het busstation werken soms niet door (meestal) vandalisme. Door het bekijken van camerabeelden wordt besloten of er aangifte kan worden gedaan. Als er niets kapot is, worden de roltrappen met een sleutel ‘gereset’. Bij grotere problemen schakelt de gemeente direct de monteur in.”

  Taalkundig en praktisch gezien klopt daar weinig van. Volgens mij zou het eerlijker zijn om de tekst aan te passen naar:

  – Waarom werken de roltrappen MEESTAL NIET (maar de lift wel)?
  – De roltrappen bij het stadhuis (Noordschebos) en het busstation werken MEESTAL niet, SOMS is dat door vandalisme, MAAR VOORAL OMDAT ZE NIET TEGEN REGEN EN VUIL KUNNEN.

  – Bij grotere problemen schakelt de gemeente vaak PAS NA DAGEN OF WEKEN de monteur in.

  Gebruik buiten leidt tot buiten gebruik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *