‘Roltrappen en Zaandam gaan niet samen’  🎥

‘Verzuurd’ klinkt wat zwaar. Maar goed, het valt niet te ontkennen dat we ietwat teleurgesteld zijn omdat het weer mis is. Waarschijnlijk kwam het feit dat de roltrappen van het Ankersmidplein aan diggelen zijn extra hard aan omdat we een maand geleden euforisch waren toen ze het plots deden. 

Maar genoeg over ons. 

Orkaankracht Silva Honig besloot de thermometer in de bips (of liever onder de oksel?) van de Zaankanter te steken om uit te vinden hoe ’t volk de weigerende trappen ervaart. 

Kijk mee: 

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Overal in Nederland is het hommeles met de roltrappen die min of meer buitenstaan. De roltrappen op de metrostations in Amsterdam spannen de kroon, maar die op de NS stations zijn in den lande ook vaak stuk, het is niet alleen hier in de Zaanstreek. En bovendien zijn onderdelen en menskracht nu wat moeilijker te krijgen, reparatie duurt daardoor ook veel langer.
  Het is natuurlijk wel van de zotte dat een gemeentehuis zo gelegen is dat het met heel hindernissen (hoogteverschillen) te bereiken is, zoiets moet gelijkvloers zijn, vanuit de auto/taxi in een paar stappen bereikbaar voor mensen die minder mobiel zijn. Neem een voorbeeld aan het gemeentehuis in Wormerland en zelfs het gemeentehuis in Amsterdam is beter bereikbaar.

 • hans van rheenen

  Tot voor kort ging het vooral over de atractiviteit van het centrum, maar de klachten over de bereikbaarheid nemen toe.
  De Zaanseberg (stadhuis en station) blijkt niet zomaar te nemen te zijn en reparaties worden niet effectief te worden aangepakt. Komt goed?+

  Neemt iemand eens de verantwoordelijkheid om vooral voor bepaalde doelgroepen dè oplossing te bedenken en uit te voeren?

  Of blijft dit voor altijd een Zaanse miskleun?

 • Hessel Kraaij

  Wat een armoede. Roltrap en lift naar het Stadshuisplein beide defect, zou volgende week hersteld moeten zijn.
  Roltrap naar de parkeergarage ook defect maar met grote stappen nog wel te belopen. Maar dat lukt dus niet met een rolstoel. Dan maar naar de lift naar de parkeergarage. Ook defect. Nergens verwijzingen hoe je nu met een rolstoel bij het Gemeentehuis kan komen. Blijkt er toch nog een lift te zijn in de winkel van Albert Heijn. Je moet het maar weten.

 • Kees Huyser

  Is het niet tijd om de roltrappen gewoon te vervangen door normale stenen trappen? En dan een gemeentebode aanstellen die op de fiets thuiskomt bij mensen die de trap niet kunnen nemen? Waarschijnlijk is dit goedkoper dan telkens de roltrap te moeten repareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *