Ronde van Noord-Holland skipt Oostzaan 

Bijna 30 jaar startte de Ronde van Noord-Holland in Oostzaan. Na de grote brand in Sporthal de Tref in 1992, werd er uitgeweken naar het dorp achter de ophaalbrug. 

De 48e editie van de toertocht van de Ronde wordt gefietst op zaterdag 23 april. Dit jaar wordt er gestart in Alkmaar, Hoorn en Purmerend. Oostzaan komt er niet in voor: het ligt zelfs niet op de route. 

Wat de reden is? Organisator Le Champion neemt de telefoon niet op, de uitbater van Sporthal Oostzaan geeft ‘geen commentaar’ (maar laat wel weten dat het een centenkwestie is en dat hij het evenement heel graag binnen had gehad) en de gemeente meldt in deze zaak geen partij of gesprekspartner te zijn.

De wedstrijd (gepland voor de 24e) gaat helemaal niet door vanwege een tekort aan politiebegeleiding.


Advertentie

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Bert Versteeg

  Ik neem aan dat het om de toertocht gaat en niet om de wielerwedstrijd die wordt georganiseerd door DTS.
  Tussen 1979 en 1988 heb ik 10 maal de 160 km tocht gereden en wat opvalt is dat ze de route behoorlijk is gewijzigd.
  Wij reden vanaf de Tref eerst naar Beverwijk, vervolgens reden we naar Schoorl en dan via Schoorldam, Nieuwe Niedorp, Aartswoud naar Medemblik, dat was halverwege. Na Medemblik reden we via Andijk, Enkhuizen, Hoorn, Middenbeemster en Purmerend terug naar Zaandam.
  Ik denk dat het voor veel mensen jammer is dat er niet meer in de Zaanstreek wordt gestart en ik begrijp ook niet dat Le Champion, van oorsprong een Zaanse toerclub dit doet want er zijn meer potentiele startlocaties dan alleen de sporthal in Oostzaan.

 • Bert Putters

  Wieler Ronde van NH gaat voor semi profs gaat niet door dit jaar. Vanwege tekort aan motoragenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *