Roots a/d Zaan luidt noodklok

De Zaanse organisator van folk-concerten Roots aan de Zaan lukt het steeds minder goed om voldoende publiek naar hun concerten te krijgen. Na corona lijkt de loop eruit, mensen lijken minder snel kaartjes voor concerten te kopen.

Urgent is het voor het komende concert van de Engelse folkzanger Jon Boden. Daar zijn nog maar 29 kaartjes voor verkocht, en als dat niet het dubbele wordt gaat het niet door. Ook voor het concert van Daphne’s Flight op 10 juni zijn nog maar 30 kaarten verkocht. Roots gaat voorlopig geen nieuwe boekingen voor het seizoen 2023-2024 doen.

Die 60 boekingen wil Roots uiterlijk op de avond van 6 mei binnen hebben, anders wordt het concert afgelast. Even de commercial:

“Jon Boden kreeg bekendheid als de helft van het duo Spiers & Boden en vooral als voorman van folkrock-bigband Bellowhead, jarenlang een zeer populaire vaste waarde in het concert- en festivalcircuit. Solo-albums als Painted Lady (2006) en Songs From The Floodplain (2009) vestigden zijn naam eveneens als solo-artiest, bovendien leidt hij zijn eigen band The Remnant Kings.

Jon Boden solo is certainly something not to be missed, a variety of instrumentation and song, the dramatic gestures of a rock concert – not something you often get from a solo folk performer”

De toekomst ziet er niet echt rooskleurig uit voor Roots:

“Dit wil niet zeggen dat we de stekker uit Roots aan de Zaan halen: als het aan ons ligt écht niet. Maar er moet wel publiek zijn: voor anderhalve rij gaan we dit niet doen. Komt men niet, dan stoppen we (of pauzeren we langdurig, gaan we er misschien een paar jaar uit), anders is het nodeloos geld weggooien.”

Reserveren kan per mail bij Roots aan de Zaan. Bekijk de website voor meer informatie en de komende concerten.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • hans van rheenen

  Klinkt erg bedreigend …

  Alle artiesten hebben echter last van het “opstart-probleem” en het lijkt een hopeloze situatie. Lijkt!

  Voorstel: verkoop de eerste voorstelling de kaartjes “twee voor één” … !! waarbij de inkomsten lager blijven, maar de zaal mogelijk weer vol is.

  Een nieuwe start voor een corona-come-back.

 • Fred Blijestein

  Het zou heel erg jammer zijn als Roots zal verdwijnen. Maar dit hoeft niet. Zorg voor een nieuwsbrief met het programma en zorg dat op de site kaartjes direct gekocht kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *