Rosalie de Mooij: Nieuws ligt op straat (dood in doos) πŸŽ™

Ik heb afgelopen twee weken stagegelopen bij de Orkaan en in die twee weken heb ik veel geleerd. Zoals hoe je een mooi artikel kan schrijven, hoe ze hier op de redactie werken en hoe je overal nieuws kan vinden. Je kan nieuws vinden terwijl je fietst, of gewoon als je een klein rondje loopt door de buurt waar je woont of waar je toevallig bent. 

Gisteren liep ik samen met Orkaankracht Bas Sommeijer een rondje door de buurt op zoek naar nieuws. Zij wees naar verschillende dingen, de twee OekraΓ―ense vlaggen die hangen aan een huis. Dan denk je hoelang hangen de vlaggen al en blijven ze nog langer hangen. Of de boom die volop bloeit met de zon op de achtergrond, kan je daar iets moois over schrijven of niet? En zo bleven we verder lopen. Totdat we tegen een open doos aan liepen met een klein dood parkietje. Of dat nieuws is dat weet ik niet. Ik weet wel dat het vogeltje geen begrafenis heeft gekregen in de achtertuin.Β Β 

Aan deze stukken leverde Rosalie (Het Compaen) de afgelopen weken een bijdrage: 

Liever luisteren?

Rosalie in actie

De foto’s van de parkiet zijn gemaakt door Bas Sommeijer

Deel dit artikel:

2 reacties

  • leuk stukje. succes met je studie. weet je zeker dat het geen IKEA vlaggen zijn ?

  • Kick van der Horst

    Maar jullie gaan toch wel tot op de bodem uitzoeken hoe dit arme parkietje aan zijn of haar einde is gekomen?Wanneer is het autopsierapport gereed? Is het lege kooitje gekraakt door een kanarie? Wie heeft het doosje geleverd? Was het in de suite, met de kandelaar, was het de butler? Of toch de dikke rooie kater van de buren?
    En volgens mij is de getoonde teraardebestelling niet geheel in overeenstemming met de wet op de lijkbezorging…

    Dus, Rosalie, werk aan de winkel! Dit gaat een stage verslag worden om van te smullen!

    Succes met je verdere studie en loopbaan trouwens, wie weet tot lezens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *