Rotary Zaanstad brengt muziek in school

Begin dit jaar gaf de 11 jarige Alex Sao ruim 350 mensen in een bomvolle Bullekerk tranen, of tenminste kippenvel.

De leerling van celliste Mariëtte Gort maakte twee jaar eerder kennis met zijn cello door het lesprogramma ‘Muziek Maakt School’ van Fluxus.

Veel basisscholen hebben geen expertise, geld en tijd voor goed muziekonderwijs. Het lesprogramma van Fluxus wordt financieel gesteund door diverse fondsen en serviceclubs. Veel scholen willen heel graag meedoen, maar hebben geen geld om instrumenten aan te schaffen.

De Rotary gouverneur van het district Noord Holland is de initiatiefnemer van het plan “Kinderen en Muziek”. Samen met de leden van de 80 Rotary clubs in Noord Holland Ondersteunen zij het muziekonderwijs op de basisscholen.

Rotaryclub Zaanstad heeft daarom een van die scholen, De Pionier in Wormerveer, geadopteerd. De totale kosten voor de aanschaf van de benodigde muziekinstrumenten bedraagt ca. € 22.500,-. Vrijdag 12 juni werden de eerste instrumenten aan de leerlingen uitgereikt tijdens de zomerbijeenkomst van de school

Wij hopen dat ook De Pionier minstens één Alex voortbrengt.

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Els van der Reep

    Muziek hoort een onderdeel van de opvoeding te zijn. Dus hoort zeker ook op school. Als de scholen wat meer aandacht besteden aan dit aspect i.p.v. dure vakantiereisjes, etc. zijn we al een stuk verder. De ouders moeten nu ook voor de reisjes, etc. betalen. Ik denk dat in goed overleg en de juiste besteding van de gelden er zeker ruimte is voor muziek! We moeten vooral niet vergeten dat we van muziek gelukkiger worden!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *