Rotondes bij de busbrug, werkzaamheden vanaf maandag 8 april

Aan beide kanten van busbrug De Binding, bij de Houtveldweg en de Glazenmaker komen rotondes. De fietspaden langs de brug worden geasfalteerd.

In de brief van Zaanstad aan de omwonenden staat dat “het aanleggen van de rotondes los staat van een eventuele 24-uurs openstelling van de busbrug.”

Maar als die openstelling niet in voorbereiding was, zouden deze werkzaamheden uiteraard niet worden uitgevoerd. Het gaat juist om het vergroten van de verkeersveiligheid tijdens de spits als in de toekomst de busbrug wel open gaat.

Vanaf maandag 8 april wordt er gewerkt op en aan beide kanten van busbrug De Binding. Het werk duurt 3 maanden, waarschijnlijk tot en met vrijdag 5 juli 2019.

De algehele openstelling van de busbrug wordt niet voor begin volgend jaar verwacht. De Wildeman wordt de belangrijkste ontsluitingsweg.

Tijdens de werkzaamheden blijft De Binding grotendeels open voor het verkeer. Het spitsverbod voor doorgaand verkeer blijft gelden. Uitzonderingen:

  • Op woensdag 29 mei en van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni, is de brug afgesloten tussen 7.00 en 18.00 uur. Hulpdiensten, lijnbussen en ontheffinghouders kunnen nog wel over de busbrug rijden.
  • Op zaterdag 8 juni, zaterdag 22 juni en op zaterdag 29 juni, van 7.00 tot 24.00 uur, kunnen ook de lijnbussen en ontheffinghouders niet over De Binding rijden. Alleen de hulpdiensten kunnen dan nog over de brug.

Inzage

Het verkeersbesluit om rotondes om de kruisingen bij Houtveldweg en Wildeman-Glazenmaker aan te wijzen als rotonde en oversteekplekken voor voetgangers te maken is op 15 maart gepubliceerd.

Tot zes weken daarna (eind april) door belanghebbenden bezwaarschriften worden indienen bij burgemeester en wethouders van Zaanstad. Dan zijn de werkzaamheden dus al begonnen…

Meer weten?

Op dinsdag 9 en 16 april en op donderdag 11 en 18 april is de aannemer in twee supermarkten aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Bij Deen (Molenwerf 24, Koog aan de Zaan) tussen 10.00 en 11.00 uur en bij Albert Heijn (Langeweide 77, Zaandam) tussen 11.00 en 12.00 uur.

Vanaf 10 april houdt de aannemer iedere woensdag tussen 10:00 en 11:00 uur een inloopspreekuur in de bouwkeet aan de Houtveldweg.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *