NH Nieuws met “de pijn van Poelenburg”

‘Treitervlogger” is dus het woord van 2016 geworden. En Poelenburg de wijk van 2016. Zaandam staat op de kaart, maar niet op de manier waarop we dat graag zouden willen.

Op de valreep van 2016 kijken we terug naar de Zaandamse kracht-, pracht-, of probleem-wijk. Gister met De Groene Amsterdammer, vandaag met NH Nieuws.

Volgens NH Nieuws hebben de vlogs van Ismail Ilgun…

de Zaanse wijk Poelenburg negatief op de kaart gezet. Na stevig ingrijpen van de politie is er weer een relatieve rust in de wijk. NH kijkt hoe het nu echt is in de wijk en vond ‘de pijn van Poelenburg’.

In de documentaire komen bewoners uitgebreid aan het woord, ze ervaren veel overlast, en vinden dat hun woonplezier afneemt. Ook is gesproken met Gertjan Welgemoed van de Klankbordgroep Poelenburg (uit het ‘luxe’ witte gedeelte, de ‘goudkust’ volgens anderen), met wethouder Dick Emmer die de wijk “best wel divers” vindt, maar met “veel sociale huur aan de oostkant van de wijk, daar moeten we mee dealen”, met Erik Schaap die over de geschiedenis van de wijk vertelt en met Ali Acar (voormalig voorzitter van  de Sultan Ahmet Moskee).

De grootste teleurstelling van Poelenburg is het afblazen van de plannen uit 2007. Daarin zou Poelenburg als Vogelaarwijk 34 miljoen krijgen. De plannen gingen in de ijskast tijdens de crisis, en, volgens de bewoners “ook de gemeente houdt de knip dicht.”

Eén van de betrokkenen zegt: “ze hebben ons op het gemeentehuis vergeten”, dat is inmiddels goedgemaakt.

De hele documentaire van 14 minuten is hier te zien:

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *