RTV Zaanstreek wil naar Kalf

Lokale omroep RTV Zaanstreek gaat verhuizen. Niet naar het Cultuurcluster zoals aanvankelijk de bedoeling was maar naar een ruimte bij winkelcentrum Drielse Wetering in ’t Kalf in Zaandam.

Het gebouw van de huidige locatie, Molenwerf 42, bij winkelcentrum in Westerkoog, moet plaats maken voor woningbouw.

Eigenaar van het gebouw in ’t Kalf is de Zaankerk, die kerkdiensten in het gebouw organiseert. De kerk is een samenwerkingsverband van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt en de Nederlands Gereformeerde Kerk.

De lokale omroep kreeg onlangs € 60.000 structureel extra van de gemeente. Daarmee kwam de totale subsidie van Zaanstad op € 150.000. Daarnaast krijgt de omroep subsidie van Wormerland.

Tegen de verhoging van de subsidie waren bezwaren omdat de lokale omroep een laag bereik had, veel interne problemen kende en een magere programmering liet zien. Inmiddels denkt een meerderheid van de raad dat de omroep op de goede weg is.

Morgenavond, 27 november, bezoeken de medewerkers de nieuwe locatie. Daar krijgen ze ook een update over de subsidie. Ook de ‘herkenbaarheid’ zal aan de orde komen. Sinds kort zijn medewerkers gekleed in speciale ZaanTV-jassen.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Hans Dekker

  Begrijp niet dat in deze zogenaamde omroep nog gemeenschapsgeld wordt gestoken. Grote brand in Wormerveer, RTV Zaanstreek zend herhalingen uit!
  Stoppen met subsidie! Totaal overbodig.

 • John vanderHeijden

  Een echte reorganisatie waarbij egootjes vervangen worden door mensen met ideeen. Structuur niet vanuit hoe het was, maar hoe het moet zijn . Ga info opdoen bij andere omroepen. En zie hoe daar elke omroep op zijn bakkes ging toen ze gerund werden door egootjes

 • eline kleibrink

  subsidie van Wormerland? In de ether amper te ontvangen in Wormerland, zeker niet in Spijkerboor en Neck, op de radiokabel niet analoog, alleen via een digitaal kastje. Via andere radio en tv aanbieders via de oude telefoonlijn, geen Zaanradio. Zaan TV is iets wat vroeger de Zaanse Piraten uitzonden na sluitingstijd van de reguliere televisie, oftewel geen omroep maar een hobby project zonder luisteraars en kijkers. Stop dat geld liever in NH-nieuws

 • Freek Willem

  Een kansloos station. Wat een verspilling van gemeenschapsgeld. Ongelooflijk zoveel geld naar iets wat voor niemand een toegevoegde waarde heeft. Een schandalige zaak. Wat een geldwegsmijterij

 • Hanny Blokker

  Inderdaad: verspilling van gemeenschapsgeld. Het zou erg mooi kunnen zijn, nieuws uit de eigen regio, maar zoals het nu gaat is het geld weggooien. Ik keek gisteravond naar de reportage opgenomen in het Erasmushuis, het geluid was drama, geen woord van te verstaan, de beelden rommelig en amateuristisch. Ik ben een aantal seizoenen lid geweest van Videoclub Zaanstad-Noord, nou daar kunnen deze amateurs nog veel van leren, geen wonder dat ze weinig kijkers hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *