Ruim 2 ton subsidie voor 6 Zaanse monumenten

Voor de vierde fase van de restauratie van meelfabriek De Vrede trekt de provincie Noord-Holland € 115.000 subsidie uit.

Ook vijf andere Zaanse Rijksmonumenten krijgen subsidie: Raadhuis Zaandijk, Oostzijderkerk en Maartenkerk in Zaandam, de Wormerveerse Vermaning en molen De Koker.

De provincie Noord-Holland heeft in totaal € 4,8 miljoen subsidie voor de restauratie van 59 rijksmonumenten verleend.

De Stichting Raadhuis Zaandijk krijgt voor de restautatie van het raadhuis met koetshuis/bodewoning € 20.436. De Vereniging De Zaansche Molen krijgt voor molen De Koker € 9.389.

Drie kerken vallen in de prijzen. De Evanglische Lutherse Gemeente Zaandam mag € 53.544 besteden aan het onderhoud van de Maartenkerk aan de Vinkenstraat Zaandam, de Wormerveerse Vermaning krijgt € 14.000 voor de tweede fase van de erestauratie terwijl het orgel in de in de Oostzijderkerk (onder) Zaandam voor € 14.000 mag worden opgeknapt.

 

 

Deel dit artikel:

2 reacties

  • ikkeook

    RESTAURATIE!! Iedereen die wel eens vóór de Vrede heeft gestaan, weet dat 115 mille euris niet eens genoeg is om al die kozijnen te schilderen. Ook dit is weer geklets voor de Bühne.

  • jan de bruin

    mooi resultaat en direct deze subsidie gebruiken om bv Waanders te interesseren om zich a la zwolle in de oostzijderkerk te installeren! Dat is het afronden van de culturele driehoek Zaantheater, De Fabriek samen met een culturele/commerciele invulling van de kerk!

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *