Ruim 300 Oekraïners opgevangen in Zaanstreek

Eind vorige week waren en 310 vluchtelingen uit de Oekraïne opgevangen in de Zaanstreek. De capaciteit in onze streek is nog ruim twee maal zo hoog.

De meeste Oekraïners waren opgevangen in Taets in Zaandam (95) en in de crisisopvang in de sporthal in Wormer (45). Bijna 73 mensen zijn door particulieren opgevangen.

In Wormerland zijn ook in De Hofjes (4), de Bordwalserstraat (8) en de Gele Lisstraat (29) in Wormer en B&B Lepelaarsnest in Jisp (7) vluchtelingen opgevangen.

In Zaandam zijn de locaties naast Taets: Inntel Hotels (27), Easyhotel (7) en Zaan Inn Hotel Zaandam (7).

De meeste gastgezinnen zijn in Zaanstad (70), in Oostzaan en Wormerland werden 3 Oekraïners opgevangen.

In de regio Zaanstreek Waterland moesten 1000 plekken voor 19 maart zijn gerealiseerd, dat is gelukt volgens de Veiligheidsregio. Voor 19 april is het de opdracht om nogmaals 1000 plekken te realiseren. Er is op langere termijn ook behoefte aan 1.500 plekken voor een langere opvangperiode.

In de hele regio zijn de meeste vluchtelingen opgevangen in het Burggolf Hotel Purmerend (142) en Zorgcentrum De Meermin Edam (116).

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Rens Kamminga

  In het appartementencomplex van ‘Evean Westerwatering’ staan (al geruime tijd) diverse kamers leeg (te hoge huur voor een gemiddelde bewoner) Hier zouden vluchtelingen voor het oorlogsgeweld in Oekraïne zeer mee geholpen zijn. Tot op heden is er geen actie in die richting ondernomen. Spijtig maar helaas.

 • l. Boonstra

  Ach je moet het allemaal maar met een korrel zout nemen. Bij AV Lycurgus werd de hal aangewezen, een complete nieuwe vloer aangelegd en wat schetst de verbazing een week later niet meer nodig en nu wel zeggen dat het nodig is.

 • Gijs van Brummelen

  Op de hoek van het Rustenburg staat een gebouw leeg wat in het verleden is ingericht voor asielzoekers maar wat op het laatste moment toch niet door ging. Het is maar een tip. Hopelijk leest iemand het en neemt actie.

 • Melvin Keffinsky

  U bedoeld het voormalig politiebureau en gak kantoor?

  Ja dat staat al leeg sinds eind 2009. Passen meer dan genoeg gezinnen in, want op iedere etage is een grote keuken, wc’s en douche gelegenheid.

  Jammer dat dit niet wordt gebruikt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *