Ruim 4 miljoen subsidie voor Hofwijk en Mauritsbuurt

De provincie Noord-Holland wil ruim € 4 miljoen vrijmaken voor woningbouw op bedrijventerreinen bij stations Zaandam en Kogerveld. Het geld is bedoeld om vervuilde grond te saneren, bedrijven te verplaatsen en de bereikbaarheid te garanderen.

Op deze terreinen zijn de nieuwbouwwijken Hofwijk en Mauritsbuurt gepland. In totaal gaat het om bijna 1000 woningen.

Bij station Zaandam Kogerveld kan het gebied Hofwijk Noord (750 woningen) worden aangepakt met een subsidie van € 3.225.000. Het gaat om het voormalige terrein van Kan Palen en de grond waar nu verffabriek Touwen is gevestigd. Zaanstad had € 6,4 miljoen nodig voor sanering en uitkoop van Touwen, met een eigen bijdrage uit het transformatiefonds en de provinciale bijdrage is de financiering nu rond.

De Mauritsbuurt die bij station Zaandam is gepland, krijgt een subsidie van € 872.395. In dat plan moeten ‘minstens 100 woningen’ komen.

De provincie wil stimuleren dat woningen zoveel mogelijk worden gebouwd bij OV-knooppunten. Cees Loggen, gedeputeerde ruimtelijke ontwikkeling zegt in het persbericht van de Provincie:

“Bouwen binnen de stadsgrenzen is kostbaar. Zeker wanneer grootschalige sanering plaats moet vinden. De provincie wil nieuwbouw rondom stations mogelijk maken om bestaande ruimte in het stedelijk gebied optimaal te gebruiken. Het openbaar vervoer wordt op deze manier goed benut en op deze manier behouden we het waardevolle landschap.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *