Ruim baan voor terrassen in Zaanstad

Bij het Groene Pandje aan de Gedempte Gracht in Zaandam zijn ze er klaar voor: een groter terras vanaf 1 juni.

Horeca-zaken met een terras mogen namelijk ‘onder voorwaarden’ uitbreiden als de horeca weer open mag. Komende week beslist Zaanstad of horecaondernemers die nu geen terras hebben, ook een terras mogen beginnen.

Vorige week schreef De Orkaan al over de proefopstelling die ondernemers op de Dam in Zaandam hadden gemaakt van grotere terrassen. Met drone-beelden van de opstelling hebben ze het college van B&W woensdag overtuigd van hun plan.

Het college is ‘enthousiast’ over de proefopstelling. Wethouder Hans Krieger zegt in het persbericht van de gemeente dat hij hoopt “dat het voorbeeld van de Dam snel navolging vindt op andere plekken in Zaanstad zodat de bezoekers beter gespreid kunnen worden.”

Ondernemers met een vergunning voor een terras moeten zorgen dat er 1,5 meter afstand is tussen de personen aan de tafels (leden van één gezin uitgezonderd dachten wij) en moeten gastheren (m/v?) inzetten die toezien op de naleving van de regels. Ook moet er twee meter ruimte over te blijven voor voetgangers en moeten vluchtroutes voor de nood- en hulpdiensten te allen tijde bereikbaar blijven.

Hieronder nogmaals de proefopstelling op de Dam (misschien kunnen ondernemers dan ook stoppen net het gebruik van de Dam als parkeerplaats) en het terras van het Groene Pandje.

terras dam mei 2020 orkaan

terras groene pandje mei 2020 orkaan

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Martin Bergsma

    Kan iemand van de Gemeente Zaanstad dan ook even kijken wat er voor de Gedupeerde horeca ondernemers aan Hermitage Shopping geregeld kan worden per 1 juni?
    Bouwwerkzaamheden verhinderen iedere vorm van terras met COVID maatregelen, terrasruimte is weg, geen mogelijkheden voor afstandhouden, stank door graafwerkzaamheden etcetera.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *