In de 5e klasse stonde er met Sporting Krommenie (zat) – vv Jisp een mooie derby op het programma. De bezoekers onder leiding van trainer Peter Tania waren op een regenachtige middag uiteindelijk met 1-4 te sterk. De ploeg blijft daardoor goed meedoen om de bovenste plaatsten, waar concurrent Alcmaria Victrix met 2-4 wist te winnen van RCZ (zat). 

In de 4e klasse deed met name ZVC’22 goede zaken. De ploeg won op het eigen complex ruim van Volewijckers. Een kwartier voor tijd stond het nog 1-2 voor de bezoekers, maar vier doelpunten zorgde voor een 5-2 zege en de broodnodige drie punten. De ploeg van Serdar Ozturk, die deze wedstrijd inviel, maakt hierdoor een sprong naar de middenmoot. Het laag geplaatste ZCFC, waar trainer Patrick Huisman bezig is aan zijn laatste seizoen, kon de drie punten ook goed gebruiken maar kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Kolping Boys.

De zaterdagselectie van Fortuna W ging zaterdag op bezoek bij ADO’20. In een spannende wedstrijd werd een belangrijke 2-3 zege geboekt. Door de overwinning komen de Wormerveerders met negen punten in de middenmoot te staan en is de voorsprong op de onderste ploegen, waaronder tegenstander ADO’20, gestegen naar zes punten.  

De wedstrijd van Blauw Wit W werd afgelast vanwege de slechte staat van het veld en bij Westzaan wist de tegenstander niet genoeg spelers op de been te brengen.  

Klik hier voor alle standen van de Zaanse teams.

ADO’20 – Fortuna Wormerveer (zat) 2-3
ZCFC – Kolping Boys 0-0
Blauw Wit W – Vrone afgelast
ZVC’22 – Volewijckers 5-2
Wherevogels – OFC 2-3
Westzaan – Kennemers afgelast
Sporting Krommenie (zat) – Jisp 1-4
RCZ (zat) – Alcmaria Victrix 2-4

Door sportredactie De Orkaan, foto: Theo van Vlaanderen (Sporting Krommnie – vv Jisp)