In 2020 nieuwe coffeeshop in Zaandam?

Het doek voor coffeeshop Moonlight in de Czarinastraat in Zaandam is gevallen. De Raad van State veegde de bezwaren van de exploitant definitief van tafel, waarmee ze een voorlopig vonnis uit februari van dit jaar bekrachtigde.

Door de sluiting is er nu ruimte voor een ‘nieuwe’ derde coffeeshop in Zaandam. De gemeente verwacht dat begin volgend jaar de procedure voor een nieuwe coffeeshop wordt gestart.

Exploitant Erdogan Mayda stelde dat hij geen dader maar slachtoffer was omdat hij zonder opzet een vervalste vergunning voor zijn tweede coffeeshop (Green Heaven) wilde gebruiken, hij zou zijn opgelicht door zijn adviseur. Voor deze valsheid in geschrifte is hij inmiddels veroordeeld. Het vonnis gaat daarnaast op andere feiten en incidenten dat sluiting gerechtvaardigd is, het gaat om belastingontduiking, “openbare orde incidenten en overtredingen van de APV.”

Eerder schreef De Orkaan over de waslijst incidenten bij Moonlight.

Coffeeshops Squad (Parkstraat 8) en Headlines (Rozengracht 90) hebben van Zaanstad onlangs een horeca exploitatievergunning gekregen. Daar kan tot 17 december nog bezwaar tegen worden aangetekend.

Een nieuwe coffeeshop mag alleen in Zaandam komen, eerdere ideeën om ook een coffeeshop in Zaanstreek Noord toe te staan zijn van de baan. Coffeeshops krijgen – als ze aan alle voorwaarden voldoen – een vergunning voor 5 jaar.


Bronnen: uitspraken Raad van State, coffeeshopbeleid Zaanstad, vergunningsverlening Squad en Headlines, contact met Zaanstad over vestiging, eerdere berichten op De Orkaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *