Ruud de Zinger vs. Alexander Pechtold

Oostzaner Ruud de Zinger zit niet alleen zonder huis. Ook heeft hij geen rijbewijs meer.

Maandag staat De Zinger voor de Raad van State in Den Haag tegenover de ‘algemeen directeur van het Bureau Rijvaardigheidsbewijzen’ (Alexander Pechtold) om zijn rijbewijs terug te krijgen.

Op 7 juli 2020 werd het rijbewijs van De Zinger ongeldig verklaard door het CBR. Op 23 september 2020 werd het beroep van De Zinger tegen deze maatregel ongegrond verklaard door de rechtbank Noord-Holland.

De Zinger probeert nu bij de Raad van State deze uitspraak terug te draaien. De Oostzaner vraagt een ‘voorlopige voorziening’, hij heeft namelijk ook hoger beroep aangetekend tegen het besluit van de rechtbank.

Frank Visser

De Zinger verwierf nationale bekendheid (in Oostzaan kenden ze hem al wel) door zijn optreden in Frank Visser doet Uitspraak.

Het conflict speelt al zo’n 17 jaar en wordt in heel Nederland bekend als Frank Visser zich in november 2016 met de zaak bemoeit. De Zinger probeerde de uitzending tevergeefs te verhinderen via een kort geding.

Bij Mr. Frank Visser Doet Uitspraak werd De Zinger volledig in het ongelijk gesteld. Oostzaan kreeg een veeg uit de pan. Hoe De Zinger na 12 jaar tevergeefs procederen toch door kon gaan met het “verzieken” van het leven van zijn buren, was Mr. Visser een raadsel. De gemeente kwam niet opdagen bij de zitting.

Oostzaan reageerde een dag later, het was “een conflict tussen personen onderling, een privaatrechtelijke kwestie en dat is het domein van een rechter”. De gemeente had “op verschillende manieren geprobeerd te bemiddelen in de ruzie”. Uit de reacties bij dat artikel bleek dat Oostzaan haar rol zo klein mogelijk probeerde te maken.

In 2018 zit De Zinger opnieuw bij Frank Visser (foto boven). Hij zou de buren stalken die inmiddels dwangsommen hebben opgeëist en beslag op het huis van De Zinger laten leggen.

Ondertussen is de bouwval nog verder vervallen…

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Peter Schaap

  Waar slaat dit nou op?
  Is die man z’n huis kwijt omdat ie geen rijbewijs heeft?
  Of andersom?
  En wat deed ‘veeg uit de pan Oostzaan’ nou precies fout?
  Wat mis ik?
  Waar zit mijn blinde vlek?

  • Helena Scherpenzeel

   hij is zijn huis kwijt door zijn wangedrag dat in een uitzending van Mr Frank Visser aan het licht kwam het vonnis was dat hij daar niet meer mocht komen
   De veeg uit de pan was naar de gemeente Oostzaan die meer had moeten doen in dat conflict zeker nadat de gemeente dwangsommen had opgelegd die meneer niet betaalde
   Zijn rijbewijs is weer een nieuwe zaak

 • E. Renkema

  Die uitzending van Frank Visser was toch wel erg tendentieus. Alle aanwezigen op de hand van de klager en de Zinger in zijn uppie. Of hij gelijk heeft of niet laat ik in de midden. Maar dat er bij de andere kant ook de nodige vraagtekens gezet kon worden bleef onbeantwoord. Denk aan o.a. de ontbrekende vergunningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *