Saen Trophy: een geslaagd toernooi

Gisteravond rond dit tijdstip werd in Café de Schot de finale avond van de 16e Saen Trophy afgetrapt met de damesfinale tussen Vanessa Zuidema en Marjolein Eijben.

Van een hele spannende wedstrijd is nooit sprake geweest. Vanessa won de wedstrijd overtuigend in straight sets: 3-0.

Door Ruben van Duuren

In een gesprekje na de gewonnen wedstrijd vertelde ze dat het eigenlijk het hele toernooi al lekker ging, en dat deze overwinning de flight op de pijl is.

Bij de heren was het spannender. Daar ging de finale tussen twee jonge en gretige darters. Jeffrey de Graaf, die in de halve finale de 11-voudig winnaar en meervoudig WK-deelnemer Remco van Eijden overtuigend opzij zette, zorgde met die overwinning gelijk voor het definitieve afscheid van Remco. Die heeft namelijk aangekondigd volgend jaar niet meer mee te zullen doen.

De andere finalist was Niels Zonneveld. Niels won het toernooi al eens eerder, en behoorde ook dit jaar tot de kanshebbers. Beide finalisten zijn beide in bezit van een PDC-kaart, waarmee je (mits je de kwalificatie doorkomt) aan de grote TV-toernooien mee kunt doen.

darten cafe schot
Voorafgaand aan de finale, vertelde de toernooidirecteur Dave Schot dat het hem niets zou verbazen het wel eens een hele lange wedstrijd zou kunnen worden. Daar kreeg hij gelijk in. De finale waarbij de winnaar 6 sets zou moeten zien te winnen, werd een waar spektakel. Ze gooiden beide een gemiddelde van rond de 90 punten per drie pijlen. Nadat Jeffrey een break plaatste in de 6e set (4-2) kwam Niels niet meer langszij. De eindstand was uiteindelijk 6-4.

Schot kijkt terug op een geslaagd toernooi. Het niveau wordt met het jaar hoger en hoger. Dat brengt ook meer mogelijkheden met zich mee, meer professionele darters willen ook deelnemen. Toen ik hem vroeg wat het toernooi nog mooier zou maken zij Dave gedecideerd “Een 9-darter!”

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *