Saenfair: een nieuwe markt op de Rozengracht

Vanaf zondag 22 mei zal de Zaanstreek elke maand een markt rijker zijn.

Om 12 uur staan biologische producten -goudeerlijk en streek-, creatieve hebbedingetjes, scheerwollen hemmetjes, wijnen zonder chemische bestrijdingsmiddelen en ongebleekte katoenen luiers uitgestald op houten kramen met FSC-keurmerk.

Je avontuurlijke wandeltocht langs het beste van en voor Moeder Aarde, wordt begeleid door de live-klanken uit de strot van een –ongetwijfeld- goudeerlijke streekzanger.

Buitend de ambitie om saenkanters stil te laten staan bij het milieu en hun eigen gezondheid, wil de Saenfair ook graag aantrekkelijk zijn voor toeristen.

Orlando Lemmert van Saenfair verwoordt het zo op deze site:

“Ons grootste doel is om gezellige zondagen te creëren waar saamhorigheid de boventoon voert. Dan is dit event voor ons pas echt geslaagd.”

Er is nog ruimte voor eerlijke aanbieders. Vanaf 18 euro kan je al deelnemen, maar hou er rekening mee dat er wel gekeken wordt of je producten of diensten passend zijn.

Hier vind je de Facebookpagina.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Erik Esteie

  Kan het niet gewoon Saense streekmarkt heten, of Saenstreek markt.
  Waarom moet er nou weer een Engels woord gebruikt worden, of heb ik iets gemist en is Engels ook een streektaal?

  • Sunny

   Ben het er mee eens. Al dat Engels in de Nederlandse taal vond ik onnodig en jammer. Laten we trots zijn op onze taal!

  • Evert

   Helemaal mee eens! Of Nederlands of Engels gebruiken. Dat steenkolen Engels is echt een verschrikking. Lekker met de ‘kids’ even gaan ‘shoppen’ op ‘SaenFair’? Misschien hebben ze ook wel lekkere ‘striet voet’?? 😉

   Het feit dat het woord ‘Saen’ wordt gebruikt in plaats van ‘Zaan’ en het soort produkten dat zal worden verkocht, geeft al aan dat de markt Hollands, groen en kneuterig is. Lekker gezellig om een zondag middag door te brengen.

   Zelf had ik “SaenMarkt” een betere naam gevonden.

 • Corine Gorter

  Misschien omdat tijden veranderen 😉 Ik vind het leuk klinken, Saenfair. Er zijn meer buitenlandse woorden die we omarmd hebben, zoals pizza. Het went vast wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *