Saenredam College per augustus 2019 mavo/havo

In januari maakte het Saenredam College (vmbo) bekend dat ze een mavo/havo-school wilde worden. In augustus 2019 gaat de eerste havo-brugklas daadwerkelijk van start.

B&W van Zaanstad heeft een positief advies gegeven en het ministerie van OCW heeft de fusie met Compaen VMBO en Zaanlands Lyceum die nodig was voor de wijziging, goedgekeurd.

Ook de medezeggenschapsraden van de scholen zijn akkoord.

Volgens het Saenredam College is een mavo/havo nodig omdat de capaciteit op de Zaanse havo/vwo-scholen niet langer voldoende is om aan de toenemende vraag te voldoen. Dat zou vooral gelden voor Zaanstad ‘midden’, waar nu overigens wel een havo-afdeling bij het St. Michael-college is, die dus concurrentie van de nieuwe school gaat ondervinden.

De ‘praktische’ vmbo-variant wordt afgebouwd, het beroepsgerichte profiel ‘Dienstverlening en producten’ zal worden aangeboden door Trias VMBO in Krommenie. De school verwachtte dat ongeveer 70 leerlingen naar een andere school moeten na jaar 1.

De theoretische leerweg blijft bestaan en gaat mavo heten, de havo is nieuw. In het eerste leerjaar denkt de school aan een instroom van ongeveer 80 mavo- en ongeveer 90 havoleerlingen.

Met de nieuwe plannen is de school weer terug naar waar ze begon, een havo en onderdeel van het Zaanlands Lyceum. In 2007 werd het Saenredam College omgevormd van mavo/havo/vwo-school naar vmbo-school.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *