‘Samen uit’ in Zaantheater met Rubia Enser

In het Zaantheater treedt op 25 november (Srefidensi Dey) comédienne Lucinda Sedoc op. Voor- en achteraf is ook ‘Schuif aan bij Samen Uit‘ – met gastvrouw Rubia Enser.

Schuif aan bij Samen Uit’ biedt gelegenheid voor alleengaande theaterliefhebbers om een gezellige avond te beleven met gelijkgestemden. Gastvrouw is Rubia Enser (foto). Vanaf een uur voor aanvang staat de koffie klaar bij de Samen uit-tafel in de foyer. Daar kan je vooraf aanschuiven voor een kopje koffie. Het enige wat je nodig hebt is een kaartje voor de voorstelling. Napraten kan ook. Rubia drinkt graag samen met alle gasten van Samen uit een glaasje. We belden met Rubia:

“Vrijdag doe ik ‘Schuif aan bij Samen Uit’ voor de eerste keer. Nu ben ik gastvrouw bij de DiMi-voorstellingen (dinsdagmiddag) die vooral bedoeld zijn voort mensen die liever ’s avonds niet meer de deur uitgaan.

‘Schuif aan bij Samen Uit’ is voor mensen die alleen naar het theater gaan. Of omdat ze alleengaand zijn of omdat hun partner niet mee kan of mee wil. In hal stellen we een grote tafel op. We drinken samen koffie en ik probeer met iedereen een praatje te maken. Daarna gaan we samen naar de voorstelling.

Napraten doen we ook weer samen na afloop. Soms schuift de optredende artiest ook nog even aan.”

En is vrijdag een speciale dag? In Surinaamse kleding?

“Dat Lucinda optreedt op de Surinaamse onafhankelijkheidsdag is volgens mij toeval. Zaterdag ben ik wel in het Surinaams op de Suriname Dag in de Poelenburcht. Maar wie weet… misschien doe ik vrijdag ook wel iets bijzonders.

Ik heb bij de vorige voorstelling tegen alle vrouwen gezegd: vrijdag komen, het is alleen voor vrouwen, die mannen zitten toch allemaal voetbal te kijken.”

Op 25 november wordt de onafhankelijkheid van Suriname gevierd met Srefidensi Dey. De Orkaan besteedt deze week extra aandacht aan de onafhankelijkheid van Suriname in de Zaanstreek.

Rubia Enser
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *