Sanna Munnikendam nieuwe D66-wethouder

D66-wethouder Dick Emmer stapt per 1 september op. Hij wordt gemeentesecretaris in Hilversum.

Tot de raadsverkiezingen van maart 2018 – en in de periode daarna als er nog geen nieuw college is – wordt zijn functie overgenomen door partijgenote Sanna Munnikendam.

Sanna Munnikendam werd begin juni verkozen tot lijsttrekker van D66. Haar tijdelijke functie zou dus best een een permanente – in ieder geval voor de komende raadsperiode – kunnen worden.

Hieronder 1:1 het persbericht.


Sanna Munnikendam door D66 fractie voorgedragen als wethouder voor de gemeente Zaanstad

De fractie van D66 Zaanstad draagt fractievoorzitter en lijsttrekker Sanna Munnikendam (47) voor als opvolger van vertrekkend wethouder Dick Emmer, zo heeft de gemeenteraadsfractie van D66 woensdagochtend bekend gemaakt. D66 kiest ervoor om nu al hun kandidaat bekend te maken zodat de zomerperiode kan worden gebruikt om haar in te werken.

Munnikendam is jurist en op dit moment nog werkzaam als bestuurssecretaris bij een grote onderwijsinstelling in Purmerend. Ze is sinds 2005 lid van D66 en sinds 2010 raadslid in de gemeenteraad van Zaanstad, waarvan de laatste twee jaar als fractievoorzitter. Vorige maand kozen de leden haar als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Eerder werkte zij als wetgevingsjurist bij het ministerie van Justitie en als reclasseringswerker bij Stichting Reclassering Nederland.

Zij volgt Dick Emmer op, de huidige wethouder van financiën, duurzaamheid, onderwijs en cultuur, die Zaanstad per 1 september verlaat om in Hilversum gemeentesecretaris te worden. De benoeming van Munnikendam zal plaatsvinden in een extra raadsvergadering op donderdag 7 september.

Vice-fractievoorzitter Martin Hoek:  “Wij zijn heel blij dat Sanna bereid is namens D66 Dick op te volgen. Wij hebben gekozen voor een verbinder en iemand die helemaal is ingevoerd in wat er speelt in de Zaanse politiek en in de portefeuilles. Zij kan nu oogsten wat Dick gezaaid heeft in de afgelopen drieënhalf jaar, en is daarna beschikbaar voor een eventuele volgende periode als wethouder.”

De voordracht volgt, zoals gebruikelijk, op een zorgvuldige interne procedure binnen D66.


De foto helemaal boven komt van het Twitter-account van D66 Zaanstad en is gemaakt tijdens de verkiezing van Sanna tot lijsttrekker in juni.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *