Santa Run: 100 rennende Kerstmannen in Zaandijk

Toeristen die gistermiddag naar de Zaanse Schans wandelden moeten vreemd hebben opgekeken: zo’n 100 hardrennende Kerstmannen op straat in Zaandijk. Onderweg en bij de start waren er dan ook veel overdonderde toeristen die hun fototoestel trokken.

Het was de eerste editie van de Zaanse Santa Run, een door de Rotary-club georganiseerde sponsorloop voor een goed doel dat al eerder in 28 andere Nederlandse plaatsen werd georganiseerd, maar dit jaar voor het eerst ook in de Zaanstreek. Landelijk werd op zo’n 40 plekken in Nederland door kerstmannen gerend.

SR kidsEen koets met twee paarden ging voorop, maar die moesten wat wennen aan het tempo: toen ze werden ingehaald gingen ze zelf ook een stuk harder. Kinderkersmannetjes die niet wilden rennen, mochten trouwens lekker meerijden.

Start en finish van de 2 km lange funrun (leukloop?) waren bij café De Kruis in Zaandijk.

De 21-jarige Sophie Walraven was als eerste binnen, maar dat leverde geen speciale oorkonde of geldprijs op, alle deelnemers kregen een medaille. De opbrengst ging naar het Blijf-huis.

Ook een dopingcontrole ontbrak, sterker nog: halverwege het parcours werden glühwein en warme chocomelk uitgedeeld. De deelnemers deden het op de terugweg ook wat rustiger aan.

SR terugEr waren bijna 100 deelnemers. Peter Wieringa van de Rotary was enthousiast:  “Zo mooi! We bedachten dit zo’n week of twee geleden, als je dit nu ziet, de mensen, het feest… het is geweldig!”

Verheugd in zijn handen wrijvend beloofde hij: “Volgend jaar verwachten we met een dubbel aantal kerstmensen door Zaandijk te rennen. Hier wil je bij zijn!”

Ook deelnemers en toeschouwers zetten foto’s online.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Sandra van Rij

    Geachte heer Wieringa,

    Dit jaar ging mijn aandacht naar een drietal goede doelen, anders dan de uwe. Ik vind uw aktie zo bijzonder dat ik graag mijn energie aan het kerstdoel 2015 van uw Rotary wil schenken. Wellicht is e-mail contact nuttig. Mijn e-mailadres is sevanrij@gmail.com

    Met vriendelijke groet,

    Sandra van Rij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *