De verwachting is dat klanten van Albert Heijn de komende dagen steeds vaker geconfronteerd zullen worden met legere schappen, als gevolg van de stakingen bij de distributiecentra.

Vandaag wordt er ook gestaakt door personeel van het distributiecentrum in Zaandam, gelegen aan Hoofdtocht 1 op bedrijventerrein Westerspoor.

Wij namen een kijkje en vroegen waarom er gestaakt wordt:

Het doel van de actie is om de impact van de inflatie voor het personeel te compenseren door middel van een loonsverhoging. De FNV heeft aangegeven dat de salarissen in een jaar structureel met meer dan 14 procent omhoog moeten gaan, terwijl Albert Heijn slechts een loonsverhoging van 8 procent heeft voorgesteld. Daarnaast willen ze ook niet dat er aan de toeslagen getornd wordt. Nieuw personeel krijgt nu minder voor het werken op zondag. Albert Heijn zou ook parttimers die van rooster veranderen minder willen gaan betalen volgens de vakbond.

Bij de distributiecentra van Albert Heijn werken in totaal zo’n 4.000 mensen op de locaties in Geldermalsen, Hoorn, Pijnacker, Tilburg, Zaandam en Zwolle. Medewerkers van de AH to go bij Zaandam station geven aan dat ze een lagere voorraad aan producten hebben dan gewoonlijk. Volgens hen zijn bepaalde producten, zoals vegetarische producten, bijna uitverkocht.