Schietpartij Amrum (Zaaneiland), Zaandam

Aan het Amrum op het Zaaneiland in Zaandam heeft tegen 20.00 vanavond een schietpartij plaatsgevonden. Buurtbewoners werden gealarmeerd door een aantal ‘pistoolschoten’.

De woning waar de schietpartij werd gemeld is de afgelopen jaren al tweemaal met geweld binnengevallen door de politie. Eénmaal werd een groot geldbedrag in beslag genomen.

De politie heeft de straat afgezet en is op zoek naar sporen. Over het aantal schoten lopen de lezingen uiteen. Een van de buurbewoners zei drie schoten te hebben gehoord, een andere had het over vijf schoten. Buren dachten eerst dat ze met vuurwerk te maken hadden.

Er zijn geen gewonden gevallen. Er werd geen ambulance opgeroepen.

De vermoedelijke dader is volgens buurtbewoners weggevlucht richting het centrum. Daarbij zijn maar twee opties: de fiets/voetgangersbrug of via de autoroute van het Spiekeroog.

UPDATE: Volgens informatie op Crimesite en NH Nieuws zou het om twee mannen gaan die op een scooter zouden zijn gevlucht. De woning zou beschoten zijn en kogelgaten vertonen.

De politie meldt dat rond 19.45 uur de schietpartij heeft plaatsgevonden. Buurtbewoners alarmeerden ons nadat zij meerdere schoten hadden gehoord. De eerste melding kwam binnen om 19.50 uur. Om 20.00 was de politie ter plekke. De politie:

“Heeft u zaken gezien die ons kunnen helpen bij het onderzoek? Bel met 0900-8844 of meld het via meld misdaad anoniem: 0800-7000.”

Foto’s: De Orkaan

Deel dit artikel:

3 reacties op Schietpartij Amrum (Zaaneiland), Zaandam

  1. Joyce Diel schreef:

    Er was wel een ambulance

  2. Rinus van der Poel schreef:

    Lees net dat in Amsterdam ook weer geschoten is. Nog even en we moeten na de mondkapjes, verplicht kogelvrije vesten gaan dragen.

  3. Fred Waterman schreef:

    Dacht dat na dit soort incidenten de bewoners uit hun huis gezet werden en het huis verzegeld. In dit geval kunnen er gelijk Oekraïners in of andere status houders of andere woning zoekende.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.