Schoudertas is er ook voor mannen

In magazines, op Pinterest en Instagram krijgen we veelvuldig prachtige tassen te zien, bungelend over de schouders van de dames. Hier een pleidooi voor de schoudertas voor heren. Al was het alleen al om te voorkomen dat sleutels of de smartphone in een broekzak gedragen worden.

Laten we eerste de reden duidelijk maken. Veel mensen gruwen namelijk van de smartphone of sleutels in de broekzak van de mannenbroek. De broek, van welk model dan ook, gaat er helemaal van uit vorm. We zeggen het maar eerlijk: het is geen gezicht. Het advies voor de heren: niet meer doen en overgaan tot de aanschaf van een stijlvolle, sportieve of klassieke schoudertas heren.

Leren schoudertas is een klassieker

Al die kwaliteitsmerken die bekend zijn van de schoudertas dames, bieden ook prachtige tassen voor heren aan. Vaak uitgevoerd in leer of canvas. De bruine en de zwartleren schoudertas zijn meestal de klassiekers. Ze zijn er echter in veel meer kleuren, en in verschillende modellen.

Laptop mee in een schoudertas

De schoudertas kan prima mee naar kantoor of naar klanten, want in de meeste schoudertassen zit een goed en stevig laptopvak, waar de computer veilig in meegedragen kan worden. En niet onbelangrijk: sleutels, portemonnees, telefoons en meer passen daar nog prima bij. Deze laptoptassen bieden veel ruimte.

Schoudertas kan ook gedragen worden als crossbodytas

Zo’n schoudertas wordt tegenwoordig regelmatig als crossbody tas gedragen. Dan verandert de klassieke schoudertas in één klap in een meer sportieve tas. Op deze manier draag je de tas schuin over het bovenlijf over een jack, sweater of colbertjasje. Met een verstelbare schouderband is de tas op maat te maken, zodat deze goed op de heup hangt of naar wens iets hoger. Met één beweging draai je de tas op de rug. Dat is met fietsen handig.

Kies voor een tas, en niet voor de broekzak

Naast schoudertassen zijn ook rugzakken en heuptassen prima door mannen te dragen. Wie nooit een tas bij zich had, moet mogelijk even wennen, maar als je kijkt naar al die prachtige tassen dan kun je er bijna niet meer omheen.

In alle gevallen is het beter om die smartphone, sleutels en creditcard met je mee te dragen in een tas. Naar smaak in een moderne, sportieve of klassieke look. Stoer, stijlvol en zoveel beter voor de pasvorm van de broek.

Partnerproductie 24Webvertising

Deel dit artikel: