Schuldhulpmaatje helpt inwoners Zaanstad

Sinds 2018, toen Schuldhulpmaatje Zaanstad werd opgericht, hebben meer dan 100 Zaanse burgers die worstellen met schulden, zich bij Schuldhulpmaatje gemeld.

In 2019 zijn er 41 nieuwe hulpvragen binnen gekomen die om begeleiding vroegen. Sommigen melden zich via de onze eigen website, anderen werden door een aantal sociale wijkteams doorgegeven.

Schuldhulpmaatje Zaanstad maakt onderdeel uit van een landelijke organisatie die in 2010 werd opgericht door vrijwel alle kerken en een aantal verwante organisaties. Inmiddels kent deze organisatie ruim 2000 vrijwilligers en is Schuldhulpmaatje in 123 burgerlijke gemeenten actief. De afdeling in Zaanstad is in 2017 opgericht. Er zijn nu 14 vrijwilligers (“maatjes”) en vier coördinatoren actief. Dankzij het Kansfonds, het Oranjefonds, de Protestantse Kerk Zaandam, de Kogerkerk, de Zaankerk, en een aantal donaties konden wij van start gaan.

Schuldhulpmaatje Zaanstad wil in 2020 de werkzaamheden uitbreiden en de contacten met de sociale wijkteams versterken. Wij hopen weer nieuwe maatjes te kunnen opleiden. Die opleiding is een absolute voorwaarde om ons werk kwalitatief goed te doen. De cursus wordt door de landelijke organisatie gegeven op drie zaterdagen.

De opleidingskosten van onze vrijwilligersorganisatie behelzen de grootste uitgaven: 8000 Euro op een totale begroting van ruim 13.000 Euro.  Daarom zoeken wij fondsen om ons werk blijvend te kunnen voortzetten, waarmee wij een bijdrage leveren aan het oplossen van één van de grootste problemen in deze tijd. Meer over ons werk vindt u op www.schuldhulpmaatjezaanstad.nl.

Informatie bij Piet van Tellingen: pvantellingen@gmail.com.

Bron: persbericht (1:1) Schuldhulpmaatje

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *