Seniorengym? Adult Playground?

Ons proefpanel van 3-jarigen vond het maar een rare speeltuin. De Climbing Wall was okay, ze zaten binnen de kortste keren bovenin. Maar met Monkey Bar, de Triple Dip en de Low Push-up konden ze niet echt uit de voeten.

Een klassieke ‘speeltuin’ is het dan ook niet op de kop van de Haven in Zaandam. Het is een IJslander BarForz, een speeltuin voor volwassenen, seniorengym dus.

De oranje en roestvrijstalen apparatuur staat te shinen achter Cafetarium De Haaven op een bedje van zorgvuldige geselecteerde houtsnippers. Na gedane oefeningen kan je een patatje oorlog bestellen om de calorieën aan te vullen (of op het belendende zitje uitpuffen).

De oefeningen zijn niet voor beginners en mensen met stramme gewrichten: reverse bar dips op de Low Push-up, Australian pull-ups op de Triple Dip of side climbing op de Climbing Wall.

We informeerden bij de gemeente Zaanstad of ze van het initiatief wisten (wij dachten dat het op openbare gemeentegrond stond namelijk) maar de woordvoerder van sportwethouder Slegers wist van niks.

Ook niet van een officiële opening. En dat is jammer. Wij hadden Slegers graag een potje zien Back climben of de Hanging Knee Raises zien demonstreren op de Pull-up Bar.

Zitje (ook handig voor hangjongeren die droog willen zitten)

 

 

 

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Erik van Druenen

  Het is echt een initiatief van de gemeente en de officiële opening staat gepland op 25 september, berichtgeving hierover volgt nog.

 • Thedor Pragt

  Er zijn de laatste tijd op meerdere plekken van deze buiten fitnessapparaten geplaatst zoals bijvoorbeeld bij het Westerwindpad. Is er een overzicht of een kaartje waar wat staat in de gemeente?

 • Ton lameijer

  Waarom moet men toch altijd alles in de Engelsetaal benoemen? Wat is er mis met ‘klimwand, klimrek of rekstok?

  • Jaap Meeuwsen

   Ja Ton, daar erger ik mij al zolang aan en het wordt steeds erger / normaler Engels te gebruiker waar heel simpel goede Nederlandse woorden voor zijn.
   Bij bedrijven is het over het algemeen niet meer dan belangrijkdoenerij,in het Engels lijkt niks soms nog heel wat.
   In ieder geval staan de toestellen mooi the ” shinen “.

  • A. Hooijschuur

   Heel goed ik woon Nederland en wil ook graag deze taal horen en zien.
   Als ik naar een ander land ga pas ik me aan praat soms met handen en voeten .maar ik kom er wel .en het is nog leuk ook.
   Maar in mijn eigen land wil ik mijn taal.lezen en horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *