Seniorenwoningen woontoren Amandelbloesem 2022 opgeleverd

Het Alkmaarse bouwbedrijf Ooijevaar gaat de nieuwe woontoren De Amandelbloesem bouwen. Op dit moment wordt de grond bouwrijp gemaakt. Oplevering wordt in 2022 verwacht.

Het project bestaat uit driekamerappartementen met aanvullende servicemogelijkheden vanuit de Amandelbloesem.

Inmiddels zijn er bouwhekken geplaatst en bomen gekapt. Er komt een aan- en afvoerverbinding met een tijdelijke dam over de sloot naar de Noorderstraat en wordt een gedeelte van de sloot tegenover Pinkstergemeente Ruach tijdelijk gedempt, zodat het bouwverkeer om de nieuwbouw heen kan rijden. In de tuin van de Amandelbloesem aan de zijde van de Vinkenstraat komen de keten, bouwkranen, voertuigen en materiaalopslag te staan.

De Amandelbloesem was tot 2015 een verzorgingstehuis. Na de sluiting heeft WormerWonen dit complex van ZVH overgenomen en is de woontoren op de hoek met de Lijsterstraat omgebouwd tot een woongebouw met 35 zelfstandige sociale huur- appartementen. Ook zijn er 55 huurappartementen op de begane grond en eerste verdieping in de vleugels van het gebouw.

De nieuwe seniorenwoningen worden op de plek van de voormalige recreatieruimte ‘t Vinkenest gebouwd. De zorgvoorzieningen (en woonruimteverdeling) van de woontoren is in handen Zorgcirkel. WormerWonen is eigenaar van het complex. Het ontwerp is van BBHD uit Alkmaar.

2016041_Amanderbloesem_standpunt Vinkenstraat copy

Deel dit artikel:

3 reacties

 • G.J. van Meurs

  Zou graag bij mijn dochter in de buurt willen wonen

 • Theo Schneider

  Ik heb meer dan 40 jaar in de Zaanstreek gewoond;
  Door omstandigheden ben ik in 2003 weggegaan… Nu ik ouder word zou ik graag weer terugkomen, vooral nu Zaandam zo’n mooi centrum heeft gekregen waarover al die jaren dat ik er woonde gepraat is.

 • willen graag mijn man en ik daar komen wonen, zijn al jaren op zoek, en dit is precies wat we graag willen,wij wonen nu in een eengezins woning, wat nu te groot is voor ons, en te dure huur,
  Door dat onze sociale huurwoning, verkocht is aan een beleggings maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *