Het Alkmaarse bouwbedrijf Ooijevaar gaat de nieuwe woontoren De Amandelbloesem bouwen. Op dit moment wordt de grond bouwrijp gemaakt. Oplevering wordt in 2022 verwacht.

Het project bestaat uit driekamerappartementen met aanvullende servicemogelijkheden vanuit de Amandelbloesem.

Inmiddels zijn er bouwhekken geplaatst en bomen gekapt. Er komt een aan- en afvoerverbinding met een tijdelijke dam over de sloot naar de Noorderstraat en wordt een gedeelte van de sloot tegenover Pinkstergemeente Ruach tijdelijk gedempt, zodat het bouwverkeer om de nieuwbouw heen kan rijden. In de tuin van de Amandelbloesem aan de zijde van de Vinkenstraat komen de keten, bouwkranen, voertuigen en materiaalopslag te staan.

De Amandelbloesem was tot 2015 een verzorgingstehuis. Na de sluiting heeft WormerWonen dit complex van ZVH overgenomen en is de woontoren op de hoek met de Lijsterstraat omgebouwd tot een woongebouw met 35 zelfstandige sociale huur- appartementen. Ook zijn er 55 huurappartementen op de begane grond en eerste verdieping in de vleugels van het gebouw.

De nieuwe seniorenwoningen worden op de plek van de voormalige recreatieruimte ‘t Vinkenest gebouwd. De zorgvoorzieningen (en woonruimteverdeling) van de woontoren is in handen Zorgcirkel. WormerWonen is eigenaar van het complex. Het ontwerp is van BBHD uit Alkmaar.

2016041_Amanderbloesem_standpunt Vinkenstraat copy