Sfeerbeheer bij kermis Wormerveer

Gistermiddag om 13.00 uur opende de kermis in Wormerveer. Niet zoals vroeger met een eerste draai in de zweefmolen of bij het touwtje trekken, maar door het openen van de hekken. De kermis is anders dan anders. Zo moeten bezoekers door een toegangspoort bij de hekken en loopt er beveiliging over het Marktplein.

Dat er meer veiligheidsmaatregelen worden genomen heeft te maken met de incidenten die de afgelopen jaren op de kermissen hebben plaatsevonden. Vanuit gemeente Zaanstad wordt er aan ‘sfeerbeheer’ gedaan. Dat betekent dat er een team is samengesteld dat er voor moet zorgen dat het kermisfeest op een gezellige manier verloopt. Om wat meer sfeer te brengen zijn er aan de hekken spandoeken bevestigd met afbeeldingen van jongeren.

Woensdagmiddag werd de kermis druk bezocht door de allerkleinsten. Bij alle attracties waren blije kindergezichtjes in het zonnetje te zien. De ouders, opa’s en oma’s en andere volwassen bezoekers spraken hun bedenkingen uit over de extra veiligheidsmaatregelen. ‘Dit is toch absurd’ is kort samengevat waar het op neer komt.

Helaas bleek in de avonduren dat de hekken er niet voor niets staan. Rond 20.30 uur werd er buiten de hekken op de Markstraat voor onrust gezorgd. Vanuit de Marktstraat was vuurwerk te horen en zou er een vechtpartij zijn geweest. Meerdere politieauto’s, een politiemotor en handhaving waren ter plaatse. Op het terrein van de kermis zelf bleef het rustig. Hopelijk blijft iedereen het gezellig houden en kunnen we evengoed genieten van een veilige kermis.

De kermis in Wormerveer duurt nog tot en met maandag 10 april. De kermis opent dagelijks om 13.00 uur en duurt vandaag tot 22.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur en op zondag en maandag tot 22.00 uur.

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *