In het eerste deel van Silva op Reportage ga ik langs bij de Hang-Out in Wormer, een plek voor jongeren tussen de 10 en 18 jaar uit Wormerland, georganiseerd door het Sociaal Cultureel Centrum Wormerland (SCWO).

Door Silva Honig

Iedere middag is de locatie op de Fuutstraat beschikbaar voor jongeren om rond te hangen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een voetbaltafel, een tafeltennistafel en is het mogelijk om films te kijken. Daarnaast worden er ook verschillende extra activiteiten georganiseerd zoals een meidenavond, lasergamen en maandelijkse fris-feesten.

Ik ging langs bij de Hang-Out om te kijken hoe het er aan toe ging tijdens het kerstfeest. 

Bij de Hang-Out werd ik ontvangen door Mitzy, een van de jongerenwerkers van SCWO. Het was rustig op het feest door ijzel op de weg, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen waren mooi aangekleed en opgemaakt naar de dresscode ‘Christmas’, je zag duidelijk dat ze er allemaal zin in hadden. Er was een mooie bar met snacks en frisdrank, een DJ die kerstmuziek draaide en op de muur werd een haardvuur geprojecteerd. Kortom, alle onderdelen voor een goede sfeer waren aanwezig. Het is erg leuk om te zien dat verschillende leeftijdsgroepen het hier naar hun zin hebben en leuk met elkaar spelen. Het was een geslaagd feest en zeker de moeite waard om heen te gaan.

Kickboksen

Mitzy vertelde mij over de verschillende activiteiten die ze binnenkort gaan organiseren. Zo zijn ze bijvoorbeeld van plan om kickbokslessen te gaan geven, voetbalwedstrijden te streamen en andere activiteiten te organiseren voor jongeren tussen de 16 en 18 jaar. De jongerenwerkers zijn er niet alleen om toezicht te houden, maar met problemen kun je ook bij ze terecht. Zo gaan er ook medewerkers van SCWO de straat op om te kijken wat er allemaal speelt in de buurt. 

De Hang-Out is een unieke ruimte waarin verschillende leeftijdsgroepen samen komen, zo’n plek als deze is bijna nergens te vinden. Het is niet alleen een locatie om je te amuseren, maar je kunt er ook nieuwe vrienden maken en sociale contacten opbouwen. Doordat er altijd een jongerenwerker aanwezig is, kan dit op een veilige en vertrouwde manier.  

De Hang-Out is iedere dag geopend van 15:00 tot 17:30 uur en is gratis toegankelijk voor jongeren tussen de 10 en 18 jaar uit Wormerland. Meer details over de georganiseerde activiteiten vind je op het Instagram account van jongerenwerk SCWO (@jwrkscwo) of op www.jwrkscwo.nl

De Hang-Out, Fuutstraat 9, Wormer, 075-642 32 47