Simpelweg ziek in de Rosmolenstraat (filmpje)

‘Onze missie is: samen werken aan goed en betaalbaar wonen. Dat is waar wij, als sociale huisvester in de Zaanstreek, voor staan.’ valt te lezen op de website van Parteon.

Deze week ontvingen we mail van Parteon-huurder Annie de Ronde, waarin ze aangaf dat de missie van Parteon nog niet geslaagd is. Verre van dat:

‘Betalen voor een bouwval is gewoon diefstal, zeker als je het achterstallige onderhoud ziet.’

Annie woont in een woning aan de Rosmolenstraat in Zaandam, die al een tijdje op de nominatie staat om gesloopt te worden. De overweging van de sociale huisvester om niet te veel te investeren is te begrijpen, maar dit duurt te lang en het is echt te goor.

Buurtbewoners zeggen geen gehoor te krijgen voor klachten, of aan het lijntje gehouden te worden. Ze leven met schimmel, lekkage, tocht en vocht. Overschilderen helpt niet, het trekt er doorheen. De bewoners staan met de rug tegen de afbrokkelende muur, en Parteon… verhoogt de huur.

Wij zochten Annie op en we kregen van haar en buurvrouw Deicy rondleiding. We maakten een filmpje van maar liefst twee (!) Zaanse minuten:

We hebben gisteren geprobeerd de woordvoerder van Parteon te pakken te krijgen voor commentaar, dit is niet gelukt. Vandaag doen we weer een poging.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Gre Luttik

  Dit is het ergste wat ik ooit heb gezien. Ook ik woon in een huis van dezelfde woningbouwvereniging. Maar voordat ik deze woning trof en accepteerde had ik heel wat “grotten” gezien. Volgens eigen zeggen heeft Parteon 6000 woningen incl wat er voor doorgaat. Het mag niet het probleem worden van de huurder dat Parteon zo groot is geworden. Dat hebben ze zelf veroorzaakt. Het wonen in een sloopwoning is vreselijk. Soms is het de enige oplossing in deze tijd van woningtekort. Het zou een goed ding zijn als de verhuurder de huurprijs naar een aanvaardbaar redelijk passend niveau zou terugbrengen. Aan de andere kant: het lost de problemen van de bewoners weer niet op. In de straat waar ik woon staan alleen huurhuizen van Parteon. Ook hier is sprake van schimmel en vocht met name in de z.g duplexwoningen.
  Een nabij gelegen straat staat op de sloopnominatie. Dat wil zeggen dat er nog minder woningen beschikbaar komen. Want de landelijke milieuvoorschriften inzake het stikstofprobleem doet vermoeden dat voorlopig er nog veel mensen zullen wonen in een huis waar ze stikken. Niet van stikstof maar van schimmel.
  De meeste huizen in mijn straat gaan geisoleerd worden. Dat biedt geen garantie tegen schimmels. Ventileren is het parool. Maar tot mijn geluk is er een ventilatiesysteem aangebracht. Tegen de ramp die op het filmpje wordt getoont is geen kruid gewassen denk ik. Ik leef heel erg met jullie mee! En bij deze: kom maar eens een bakkie halen. Gewoon zomaar. De redactie weet mijn mailadres.

 • Babs Wilkens

  Jaren geleden heb ik tijdelijk een sloopwoning in Amsterdam gehad.
  Daar hoefde geen huur voor betaald te worden.tete worden

 • Erik Esteie

  Ik weet niet of er een bewonerscommissie is in de Rosmolenbuurt(samen sta je sterker) maar kijk eens op deze website van de huurcommissie

  https://www.huurcommissie.nl/onderwerpen/onderhoud-en-gebreken

  Zij kunnen gebreken niet verhelpen, maar wel huurverlaging afdwingen

 • Wendy Kind

  Ben erg benieuwd naar de reactie van Parteon. Succes Annie en andere huurders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *