Sinterklaas het mysterie van de chocolade-regen

Sinterklaas bereidt zich momenteel voor op zijn aankomst in de Zaanstreek. Er zijn al luisterpieten en groene pieten gesignaleerd.

Intussen zit achter de voorzetgevels aan Stadhuisplein nummer 1, de burgmeester ook niet stil! Hij werkt hard aan om alles vlekkeloos te laten verlopen: zijn ketting wordt gepoetst, hij oefent zijn welkomstwoordje, en er is iets met de veiligheid die in orde zou moeten zijn.

Wij, op de redactie willen alles goed voor jou volgen, we zijn alert en sloegen dus direct aan op de tweet van Robert van Tellingen uit Oud-Koog:

Sinterklaas! Chocolade! Pure chocolade uit de lucht! Chocoladeregen! Wij sms’en Robert en hij meldt dat de witte BMW van buurman John gedrenkt is in chocolade, dat parasols zijn ondergekletterd, gevels, bakfietsen, aardbeienplanten… alles!

Ja! Dit moet een plot zijn van de scenarioschrijvers van de NPO onder leiding van Dieuwertje!

Wij bellen eerst Sinterklaas op zijn landgoed in Spanje. Maar hij wil niet aan de lijn komen, want het is immers een heiligman en het is zondag.

Dieuwertje en de burgemeester hebben minder moeite met werken op zondag, maar zij weten van niets. Al staat het idee van een Zaanse chocolade-regenbui hen wel aan…

Ten einde raad bellen we de directeur van Olam Cacao, Eric Nederhand. Zijn verklaring stelt ons teleur….

Het blijkt dat de choco-regen ontstond door een verstopping in een cycloon. Daarin scheid je de cacao van lucht. Door die verstopping kwamen cacaodeeltjes via de schoorsteen (schoorsteen!) in de Stationsstraat en op het eigen terrein terecht. Maar, het ergste moet nog komen. Op onze vraag of we de chocolade op mogen eten luidt zijn antwoord (nadat hij uitgelachen is):

‘Nee, natuurlijk niet! Het gaat hier om pure cacao!’

Deel dit artikel:

4 reacties

 • KeesR

  Al bij Venz kwam de hagelslag uit de lucht vallen: https://www.youtube.com/watch?v=ZgKE2BKtSCM

 • Emmy

  Merel, Stadhuisplein 1 bestaat (nog) niet en het is de NTR die het scenario bedenkt. Helaas of gelukkig, net hoe je er tegen aan kijkt, woon ik aan de andere kant van Olam. Nog geen korreltje of vlokje te zien op mijn terras… Maar het kan geen toeval zijn dat juist nu, in de aanloop naar Sinterklaas, die cycloon chocolade ging verstuiven!

 • Ernst Debets

  Krijgen we dus 17 November Chocolade Pieten erbij tijdens de intocht. Die zijn donker, dus een bijna ZWARTE Piet. het lijkt mij dat deze Pieten voor zowel voor- als tegenstanders in de Pietendiscussie geaccepteerd kunnen worden als compromis. Als dat zo is dan hoeft Burgemeester Jan Hamming zich minder zorgen te maken over de veiligheid en kan hij zich verder op z’n welkomstwoord concentreren :-).

  • paul

   Helaas zie ik geen compromis in het zwarte pieten debat. Zelfs dit niet.

   Het heeft iets te maken met hakken die in het zand staan en het de ander niet gunnen van zijn feestje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *